Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Israël | 5-daagse vliegreis

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Een reis naar Israël is altijd bijzonder en des te meer om dit met uw eigen groep te doen zoals uw koor. Een bijzondere ervaring die uw reisgezelschap lang bij zal blijven. Bereid u voor op een reis naar Israël en ga mee met deze oriëntatiereis om alvast kennis te maken met het land.

 

Tijdens deze compacte rondreis door Israël, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land in korte tijd kennen. Het bezoek aan Israël verloopt aan de hand van de deskundige uitleg van een Nederlandssprekende Israëlische gids. U gaat naar de diverse plaatsen, waaronder: Nazareth, het Meer van Galilea, de Berg der Zaligsprekingen, de rivier de Jordaan, Jeruzalem, de Klaagmuur en de Olijfberg. Tijdens een rondleiding door de oude Joodse wijk Mea She’arim maakt u kennis met het Joodse leven. Uiteraard bezoeken we ook de diverse locaties waar u met uw koor zou kunnen zingen!

 

Reisschema

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Jaffa – Caesarea – Nazareth – Tiberias

Dag 2, dinsdag: Tiberias – Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Qasr el Yahud – Qumran – Dode Zee - Jeruzalem

Dag 3, woensdag: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Yad Vashem – Mea She’arim – Israël Museum – Haas Promenade

Dag 4, donderdag: Jeruzalem – Klaagmuur – Stad van David – Oude Stad – Graftuin

Dag 5, vrijdag: Tiberias – Tel Aviv – Amsterdam

Programma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse.

 

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Jaffa – Caesarea – Nazareth – Tiberias

Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar Tel Aviv in Israël. Bij aankomst staat de Nederlandssprekende Israëlische gids al op ons te wachten. We vertrekken samen naar Jaffa waar we een wandeling maken door de geplaveide straatjes van deze oude havenstad.

 

Ons volgende bezoek is aan Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. Uiteraard bezoeken we ook het amfitheater, dit zou een mooie locatie zijn om met uw koor te zingen.

 

Via de Vallei van Armageddon komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Aan het einde van de dag komen we aan in Tiberias waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2, dinsdag: Tiberias – Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Qasr el Yahud – Qumran – Dode Zee - Jeruzalem

Deze dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en de stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Tijdens een koorreis is dit ook het moment om enkele liederen met elkaar te zingen.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad we bekijken de fundamenten van de synagoge en de Vermenigvuldigingskerk. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin u onder andere de broden en de vissen ziet die Jezus deelde. De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Door de Jordaanvallei rijden we naar het zuiden. Bij de rivier de Jordaan, bij Jericho, maken we een tussenstop. Hier, bij Qasr el Yahud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Ook dit zou een unieke plek zijn om een optreden te geven.

 

Nog verder naar het zuiden vinden we de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Indien de tijd het toelaat is het mogelijk om kennis te maken met de Dode Zee. Het water is zo zout dat u er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! Aan het einde van de dag komen we aan in Jeruzalem.

 

Dag 3, woensdag: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Yad Vashem – Mea She’arim – Israël Museum – Haas Promenade

De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen en bezoeken we de Kerk van Alle Naties.

 

We vertrekken naar de Nieuwe Stad, naar het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

 

In de oudste Joodse wijk van Jeruzalem, Mea She’arim, krijgen we een interessante rondleiding van een orthodoxe Jodin en ze vertelt ons meer over haar leven. Vervolgens staat een bezoek aan het Israël Museum op het programma. Het museum is gelegen op een heuvel in de wijk Givat Ram. Het huisvest een uitgebreide collectie van onder andere beeldende kunst, archeologie en zeldzame manuscripten. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. Deze middag zullen we in Jeruzalem de diverse kerken bezoeken die geschikt zijn voor een concert, zoals de Redeemer Church, de Augusta Victoria en de Schotse Kerk.   

 

Dag 4, donderdag: Jeruzalem – Klaagmuur – Stad van David – Oude Stad – Graftuin

Vanmorgen zijn we bij de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandag- en donderdagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Indien mogelijk kijken we naar een gedeelte van de Bar Mitswa.

 

We gaan verder naar de Stad van David, waar we een 3D film bekijken over de opgravingen en de stad. Ook krijgen we een rondleiding en gaan we naar het uitkijkpunt, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de opgravingen. Tegenover liggen de, onlangs ontdekte, Zuidelijke Trappen. Dit was in de tijd van de tweede tempel een stuk van een pelgrimsroute. Wij zullen er een klein stuk van lopen, richting de tempel. We zien de overblijfselen van de reinigingsbaden en het heilige tempelplein.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren. Een kerk met een indrukwekkende akoestiek die uw koor uiteraard niet mag missen. De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf aanschouwen.

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 5, vrijdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Prima Galil Hotel (***)

Dag 1 - 2 verblijven wij in het Prima Galil Hotel in Tiberias. Dit hotel heeft een centrale ligging...

Prima Galil Hotel (***)

Dag 1 - 2 verblijven wij in het Prima Galil Hotel in Tiberias. Dit hotel heeft een centrale ligging in de historische stad Tiberias en biedt een fantastisch uitzicht over de stad en het Meer van Galilea. Het beschikt over gratis WiFi. Het Prima Galil Hotel beschikt over ruime kamers. Het dak van het hotel is de perfecte plek om te ontspannen en beschikt over een mooi zwembad en een zonneterras (open in het zomer seizoen).

 

terug

Rimonim Shalom (****)

Dag 2 - 5 verblijven wij in het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem. Dit hotel ligt op een prachtige...

Rimonim Shalom (****)

Dag 2 - 5 verblijven wij in het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem. Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour
 • Handbagage 10 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Toeslag reisgenoot 200,-
 • Toeslag ruimbagage 30,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 10 personen. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met onze zusterorganisatie Beter Uit.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotels (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2

Tiberias

Prima Galil Hotel

1 nacht

Dag 2-5

Jeruzalem

Rimonim Shalom

3 nachten

 

 

 

4 nachten

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
11 februari 2019 Amsterdam Tel Aviv HV 5801 06.15 uur 11.45 uur
           
15 februari 2019 Tel Aviv Amsterdam HV 5802 12.45 uur 16.55 uur
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief