Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Met de Beemsters Fanfare naar de Moezel

4 dagen

Groepsrondreis | Busreis

Soms hoeft u  niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo bent u in een paar uur rijden in Duitsland in het fraaie Moezelgebied aangekomen. Hier komt de wereldberoemde wijn vandaan, die geoogst wordt in de wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de gezellige wijndorpjes gaat het er nog echt 'gemütlich' aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Hoe leuk is het om dit met de leden van de Beemsters Fanfare te ontdekken!

Programma

Dag 1:

We vertrekken ’s ochtends vanuit Nederland  en maken onderweg nog een stop waar we even lekker kunnen lunchen en koffie drinken. Na de lunch rijden we naar Bitburg om daar een bezoek te brengen aan de Bitburger bierbrouwerij waar we een rondleiding krijgen en natuurlijk een lekker biertje proeven (of alcoholvrij drankje). Na deze smakelijke stop rijden we verder naar het ho(s)tel waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. Na het inchecken en opfrissen staat er een heerlijk diner klaar.

 

Dag 2:

In de ochtend is er de mogelijkheid tot studeren. Het hotel biedt verschillende ruimtes waar gerepeteerd kan worden. Zo willen we ons voorbereiden op het optreden van vanmiddag. We willen een Open Air concert in de Brunnenhof in Trier proberen te regelen. Hier staat gedurende de periode maart t/m september een podium voor optredens van muziekverenigingen en koren. De concerten op de Brunnenhof worden altijd zeer goed bezocht weten we uit ervaring. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid Trier ontdekken. In de avond genieten van we een smakelijk diner in ons hostel.

 

Dag 3:

Vandaag staat er een dagtocht langs de Moezel op het programma. We rijden via een mooie route langs de Moezel naar Traben-Trarbach. Hier stappen we aan boord van een rondvaartboot en varen we naar het toeristische plaatje Bernkastel Kues.  In Bernkastel Kues is er vrije tijd om het stadje te ontdekken.  Het romantische stadje heeft vele historische monumenten die een bezoek meer dan waard zijn. Ook staat het, net als de hele Moezelstreek natuurlijk bekend om zijn wijn. We willen hier ook een leuk optreden in bijvoorbeeld de muziekkiosk geven. Mogelijk zal deze dag ook het Trarbachter Altstadfest plaatsvinden en kunnen we hier onze medewerking aan verlenen. Afhankelijk van de mogelijkheden vullen we deze middag verder in. 

 

Dag 4:

Halverwege de ochtend checken we uit en stappen in de bus om richting Nederland te vertrekken. Maar niet voordat we een bezoek aan Maastricht hebben gebracht. Hier heeft u volop de tijd om lekker koffie te drinken op het Vrijthof, een gezellige wandeling door de stad te maken, te genieten van het goede leven in het zuiden van ons land. Natuurlijk sluiten we deze reis af met een heerlijk afscheidsdiner om zo vol muzikale en smakelijker herinneringen richting huis te gaan.

Accommodaties

Hostel Jugendherberge Trier- Römerstadt

Dit moderne hostel is gelegen in Trier op een centrale locatie aan de oevers van de romantische...

Hostel Jugendherberge Trier- Römerstadt

Dit moderne hostel is gelegen in Trier op een centrale locatie aan de oevers van de romantische Moezel, op ca. 20 minuten lopen van het centrum van Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft een groot aantal bezienswaardigheden zoals de Porta Nigra , het Romeinse Amfitheater en de keizerlijke baden.  Niet zelden hoort u vrolijk gezang en mooie muziek in de evenementen- en conferentiezalen. Veel koren en orkesten gebruiken de jeugdherbergen als groepsaccommodatie voor repetities, muziekworkshops en vooral om zich voor te bereiden op een aanstaand concert. Naast de optimaal uitgeruste oefenruimtes biedt het hostel een café-bar, een bistro en verschillende ruimtes om te ontspannen vóór, tijdens of na de repetities en om gezellig samen te zijn.

Tevens beschikt het hostel over een receptie, 2 eetzalen met uitzicht op de Moezel, een zomerse biertuin  en gratis Wifi. Speciaal voor de jonge gasten is een speeltuin, tafelvoetbal, voetbalveld en basketbalveld beschikbaar. De modern ingerichte 2-persoonskamers beschikken over eigen douche en toilet. Bedlinnen is inbegrepen, handdoeken kunt u zelf meenemen of ter plekke huren.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
10-6-2021
 
Te boeken
Prijsinformatie

INBEGREPEN

 • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Drie  overnachtingen in hostel op basis van halfpension
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • 3,5% toeristenbelasting
 • Bezoek Bitburger Brouwerij incl. proeverij
 • Boottocht Moezel
 • Afscheidsdiner op de terugreis
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Deskundige reisbegeleiding MCT

 

NIET INBEGREPEN

 • Toeslag 1 persoonskamer € 50,-
 • Fooien
 • Administratiekosten € 19,-
 • Eventuele individuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Groepsannuleringsverzekering ca. Euro 21,- p.p. (later te bepalen)
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max.  negen personen per factuur)

OVERIGE INFORMATIE

 • Het minimum aantal is 40 deelnemers
 • In het najaar hoort u of de reis definitief doorgaat en bepalen we het definitieve programma en de reissom
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief