Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

 

Heeft een groepsreis een maximum aantal deelnemers? 
Voor een groepsreis is er een maximum aantal deelnemers. Dit aantal kan per reis verschillen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor de reis waar u in geïnteresseerd bent.

 

Heeft een groepsreis een minimum aantal deelnemers?

Over het algemeen geldt voor busreizen een minimum van 25-30 personen, bij vlieg- en treinreizen is dat 10-15 personen, tenzij door MCT Reizen anders besloten. Voor iedere groepsreis is een minimum aantal deelnemers nodig om de reis te kunnen laten doorgaan.

 

Kan ik kort voor vertrek nog een reis boeken? 
U kunt bij ons ook kort voor vertrek nog een reis boeken. Het kan dan wel zo zijn dat de reis op aanvraag is. Als u kort voor vertrekt boekt is het niet altijd zeker of er nog plaats is. Wij adviseren daarom ook om zo vroeg mogelijk te boeken. Bovendien zijn er kort voor vertrek vaak nog bijkomende kosten (toeslagen voor de vlucht of hotel).

 

Wat is een boeking op aanvraag?

Wanneer de reis op aanvraag is betekent dit dat het aantal deelnemers al is doorgegeven aan de agent of het hotel/luchtvaartmaatschappij. Wij gaan dan voor u proberen om nog een plaats te krijgen. Wanneer de aanvraag akkoord is gekomen hoort u dit zo snel mogelijk. Wanneer wij een aanvraag voor u gaan indienen is dit een definitieve boeking waar u niet meer kosteloos voor kunt annuleren. Meestal weten we of de aanvraag wel of niet akkoord is binnen 2-5 werkdagen. Soms komt het voor dat het langer duurt.

 

Zijn er eisen aan de deelnemers voor wat betreft de gezondheid en de conditie? 
De reiziger dient geestelijk en lichamelijk zelfstandig in staat te zijn om aan de door hem of haar geboekte reis deel te nemen. Het is beslist noodzakelijk dat MCT Reizen op de hoogte wordt gebracht van eventuele bijzonderheden ten aanzien van de geestelijke of lichamelijke gezondheid van de deelnemer.

 

Wanneer kan ik het beste een reis boeken? 
Wij raden aan niet lang te wachten met boeken, omdat veel reizen, zeker in het hoogseizoen, snel vol zitten. Houdt er tevens rekening mee dat ongeveer 6 weken voor vertrek de vlucht/hotel op aanvraag is. U kunt dan nog wel boeken, maar de reservering is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de vlucht/in het hotel. Als u zeker wilt zijn van een plekje, maar nog niet definitief kan boeken kunt u ook een optie nemen. 

 

Als mijn geboekte reis wordt geannuleerd, hoe lang van te voren hoor ik dat?
Uiterlijk 21 dagen voor vertrek, maar we doen altijd ons best om het zo spoedig mogelijk te laten weten. We hanteren hiervoor altijd de voorwaarden van de ANVR. 

 

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden en ticket? 
De reisbescheiden van uw geboekte reis ontvangt u ongeveer 10 dagen voor vertrek. Het ticket is meestal een e-ticket welke de reisleider bij zich draagt. Deze ontvangt u dan op de luchthaven.

 

Ik wil graag vooraan in de bus zitten. Kan dit? 
Wij kunnen dit als preferentie doorgeven aan de reisleider. Dit is echter geen garantie dat u ook echt vooraan in de bus zit. Er wordt meestal gerouleerd in de bus, zodat iedereen weleens voorin en achterin zit. Wanneer u om medische redenen vooraan in de bus moet zitten, kunnen wij dit alleen garanderen als u een brief van de dokter hebt die dit bevestigt.

 

Hoe kan ik een reis boeken bij MCT Reizen? 
U kunt bij ons een reis boeken via internet of telefonisch. De factuur ontvangt u digitaal per e-mail, tenzij u geen e-mailadres hebt of deze graag per post wil ontvangen. Bij een online boeking kunt u dit vermelden bij de opmerkingen.  

 

Hoe weet ik of de reis gegarandeerd vertrek heeft?

Als de reis gegarandeerd vertrek heeft komt dit op de website te staan. U kunt altijd contact opnemen met ons om de status van de reis te vragen.

  

Ik heb betaald, hoe weet ik zeker dat MCT Reizen deze betaling ontvangt? 

MCT Reizen krijgt altijd bericht van de status van de betaling en kan zo inzien of de betaling succesvol is afgehandeld.  

 

Welke paspoortgegevens moet ik doorgeven als ik een vliegreis maak? 
Voor het maken van een vliegreis hebben wij een aantal paspoortgegevens nodig. Het gaat hierbij om de eerste voornaam die in het paspoort staat, de eigen (meisjes) achternaam en de eventuele getrouwde achternaam. Voor diverse (verre) bestemmingen hebben we ook het paspoortnummer nodig.  

 

Hoeveel bagage mag ik meenemen op reis?

Dit is per reis verschillend en afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Meestal mag u 1 stuks handbagage en 1 stuks ruimbagage (circa 20 kilo) meenemen. De exacte regels omtrent bagage krijgt u bij uw reisbescheiden opgestuurd.

 

Kan ik via MCT Reizen verzekeringen afsluiten? 
U kunt via MCT Reizen een verzekering afsluiten. Wij kunnen voor u een annuleringsverzekering, reisverzekering met eventueel de uitbreiding hulp vervoermiddel afsluiten. De verzekeringen zijn ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen. Wanneer u een verzekering wilt afsluiten kunt u dit bij boeking doen. Een reisverzekering kunt u tot 1 dag voor vertrek via ons afsluiten. Een annuleringsverzekering kunt u via ons afsluiten tot 5 werkdagen na de boeking.

 

Waar vind ik mijn polis en polisnummer terug als ik via MCT Reizen een verzekering heb afgesloten?

Het factuurnummer van jouw boeking bij MCT Reizen is tevens uw polisnummer bij de Europeesche Verzekeringen. U krijgt geen aparte polis opgestuurd. Uw boekingsbevestiging is tevens uw polis en dus bewijs van uw afgesloten verzekering. Als u een claim wil indienen via uw reis- of annuleringsverzekering krijgt u van ons de informatie hierover. Wij sturen u dan de benodigde gegevens op. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of de voorwaarden.

 

Kan ik ook een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering afsluiten via MCT Reizen?

Jazeker, u kunt dit telefonisch of per e-mail aanvragen. Wij sturen u dan de informatie en de mogelijkheden op.

 

Ik heb een dieet. Kan hier rekening mee worden gehouden? 
Als een dieet vereist wordt, is dat veelal mogelijk na voorafgaande opgave aan MCT Reizen. Het gaat dan om erkende diëten. De volledige uitvoering hiervan kunnen wij niet garanderen.

 

Ik heb rolstoelservice nodig voor mijn vliegreis. Is dat mogelijk? 
Wij kunnen rolstoelservice voor u regelen wanneer dit direct bij de boeking wordt aangevraagd. Wanneer dit op een later tijdstip wordt aangevraagd gaan wij onze uiterste best voor u doen, maar dan kunnen we het niet garanderen.    

 

Hoe kan ik mij afmelden van de digitale nieuwsbrief?

Onderaan in iedere nieuwsbrief vindt u een afmeldlink. Door hierop te klikken, meld u zich makkelijk en snel af van de nieuwsbrief.

 

Mist u hier iets? Laat het ons weten….

Via telefoonnummer 088 3100 590 of via info@mctreizen.nl

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief