Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oxford met Cantarella Delft

Koorreis | Busreis

Oxford  is een prachtige universiteitsstad met veel bijzondere historische gebouwen en een heel rijke geschiedenis en cultuur. Hoewel Engeland verschillende universiteitssteden kent is Oxford de oudste en staat samen met Cambridge bekend als één van de beste plekken ter wereld om te studeren. Al sinds de 12e eeuw worden hier colleges gegeven en alleen de allerslimsten kregen (en krijgen) de kans om te studeren op Oxford University. Wanneer je al deze intelligentie in één bijzonder mooie stad bij elkaar zet schept dit een bijzonder geraffineerde sfeer die je door heel Oxford heen proeft. Engelser dan Oxford kan bijna niet. De stad zit vol bibliotheken met eeuwenoude boeken en musea die unieke stukken tentoonstellen. De uitgestrekte parken waar je studenten ziet rondhangen maken het plaatje compleet.

 

Tijdens onze reis maken we kennis met de stad maar bezoeken we ook het prachtige Blenheim Palace, één van de mooiste landhuizen in Groot-Brittannië en de geboorteplaats van Sir Winston Churchill.

 

Én we maken een korte ontdekkingstocht door het echte, idyllische Engeland: De Cotswolds, een zeer bijzondere streek. ‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. De regio is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten. En het maakt niet uit in welk seizoen u er komt!
U ziet hier typisch Engelse dorpjes, opgetrokken uit zandsteen, alsook prachtige marktdorpjes, fraaie paleizen en landhuizen, eindeloos veel natuur, waarvan een deel wordt beschermd in reservaten, uitgebreide tuinen en onvergetelijke vergezichten.

 

Dit alles samen met 3 zangmomenten van het koor maken deze reis zeer bijzonder.

 

5 dagen samen genieten;  van elkaar, van de zang en van het  prachtige Engeland! Reist u mee?

Van dag tot dag

Dag 1 : Donderdag 18 oktober 2018

In de loop van de middag wordt u opgehaald door de touringcars in Delft waar we beginnen aan de reis richting Hoek van Holland. Daar checken we in voor de ferry overtocht naar Harwich. Om 22.00 Uur verlaat de ferry de haven. Overnachting aan boord in hutten. ‘s Avonds kunt u aan boord genieten van een heerlijk drankje.

 

Tijdschema

19.45 uur             Vertrek vanuit NS Statuin Delft Centraal

20.15 uur             Vertrek vanuit NS Statuin Delft  Zuid

20.45 uur             Aankomst Hoek van Holland / Inchecken

22.00 uur             Vertrek ferry

 

Dag 2: Vrijdag 19 oktober  2018

Vroeg in de morgen komen we aan in de haven van Harwich. Na een heerlijk ontbijt ontschepen we en rijden de touringcars ons  naar Oxford  Deze universiteitsstad kent vele tradities, waarbij de buitengewoon statige oude gebouwen sfeerbepalend zijn. De universiteit Oxford is de oudste universiteit van Engeland, waarvan de geschiedenis al teruggaat tot in de 12e eeuw. Na aankomst in Oxford is er even vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. Na de lunch verzamelen we bij de prachtige Wesley Memorial Church voor een 1,5 uur durend lunch concert.

 

Na dit concert worden we verwelkomd door onze gidsen, die ons de mooiste plekjes van de stad laten zien.  De tour is inclusief een bezoek aan het bekende New College  en de Bodleian Library.

De Bodleian Library, ook wel kortweg de 'Bodley' of de 'Bod' genoemd, is de oudste openbare bibliotheek van Europa en verbonden aan de Universiteit van Oxford. Met meer dan 12 miljoen boeken is het ook één van de grootste bibliotheken van het land! Van ieder boek dat in Groot- Brittanië wordt uitgebracht wordt een kopie in de bibliotheek opgeslagen. Natuurlijk liggen niet alle boeken in één gebouw, de meeste boeken worden net buiten Oxford opgeslagen

 

Vervolgens rijden we naar ons hotel waar een smakelijk diner voor ons klaarstaat.

 

Dag 3: Zaterdag 20 oktober 2018

Na een smakelijk ontbijt rijden we naar Blenheim Palace, één van de mooiste landhuizen in Groot-Brittannië, de geboorteplaats van Sir Winston Churchill en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Hier krijgen we een rondleiding o.l.v. gidsen en daarnaast is er voldoende tijd om het prachtige park en de verschillende tentoonstellingen te bewonderen.

 

Na dit bezoek rijden we door naar Oxford waar vrije tijd is.  De meeste musea zijn gratis te bezoeken. Of maak een mooie wandeling langs Addison’s Walk, een mooi wandelpad langs de rivier bij Magdalen College. Addison’s Walk is bezongen in een gedicht van CS Lewis.

 

Er zijn mogelijkheden om te zingen in de bekende Christ Church! We trachten ook hier een mooi zangmoment in te plannen.

 

Om 18.00 uur vindt hier de Evensong plaats, gezongen door het College Choir. Een echte aanrader!

 

Dag 4: Zondag 21 oktober  2018

Na het ontbijt checken we uit en laden we de bagage in de touringcar. Vandaag staat er nog een mooie tocht door de Cotswold op het programma.  We verkennen o.l.v. enthousiaste gidsen de pittoreske dorpjes met een typisch Engelse schattigheid en zien hoe het leven is in dit prachtige deel van Engeland, volgens vele het echte Engeland. We bezoeken locaties zoals Burford, Minster Lovell, Swinbrook, Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold, Chipping Norton and Woodstock.

 

De Banbury St Mary’s Church is erg enthousiast over het verwelkomen van bezoekende koren. Het koor zal hier een 1,5 uur durend zangmoment verzorgen. De kerk heeft een  baby grand piano en een fantastische akoestiek.

 

Ook plannen we  nog een bezoek naar het romantische Broughton Castle waar we worden rondgeleid en  een traditionele "Ploughman's lunch" nuttigen (in twee groepen, 1 groep heeft de tour terwijl de andere groep luncht).

 

Omstreeks 15.00 /16.00 uur eindigt de tour en beginnen we aan de reis naar Harwich waar we zullen inschepen aan boord van de ferry (ca. 18.45 uur) . Om 23.00 uur verlaten we Engeland en varen we terug naar Hoek van Holland.

 

Dag 5: Maandag 22 oktober 2018

Na een nacht aan boord staat er wederom een smakelijk ontbijt voor u klaar in het restaurant van de ferry. Omstreeks 08.00 uur komen we aan in de haven waar we ontschepen. De touringcars zullen ons vervolgens weer terugbrengen naar Delft waar we omstreeks  08.45 uur  zullen aankomen.

 

Tijdschema

08.45 uur             Aankomst / vertrek terug naar Delft

Ca. 09.30 uur      Aankomst Delft

 

Programma van dag tot dag en de zanglocaties kunnen aan veranderingen onderhevig zijn.

Accommodaties

Stena Line Hoek van Holland - Harwich

Aan boord van de ferry schepen zijn veel faciliteiten die de comfortabele overtocht nog aangenamer...

Stena Line Hoek van Holland - Harwich

Aan boord van de ferry schepen zijn veel faciliteiten die de comfortabele overtocht nog aangenamer maken, of u nu reist op de dag of 's nacht afvaart. Met twee restaurants, twee bars, een winkel en zelfs een bioscoop hoeft u zich aan boord van de schepen geen moment te vervelen. 

 

De genoemde reissom is gebaseerd op een 4-persoons buitenhut. Deze standaard hut voor 3 of 4 personen is alleen als een buiten variant te boeken. Het verschil is dat een binnenhut zich aan de binnenkant van het schip bevindt en derhalve geen patrijspoort heeft. De buitenhut zit aan de buitenkant en heeft wel een patrijspoort waardoor naar buiten gekeken kan worden. De hutten zijn sfeervol en maritiem ingericht.

 

Tegen een meerprijs is een 1- of 2-persoons binnenhut te boeken. Verschil is dat een binnenhut zich aan de binnenkant van het schip bevindt en derhalve geen patrijspoort heeft. De buitenhut zit aan de buitenkant en heeft wel een patrijspoort waardoor naar buiten gekeken kan worden.

terug

Best Western Linton Lodge*** - Oxford

Best Western Oxford Linton Lodge ligt op slechts een korte busreis of een ontspannen wandeling van...

Best Western Linton Lodge*** - Oxford

Best Western Oxford Linton Lodge ligt op slechts een korte busreis of een ontspannen wandeling van het centrum van Oxford. Het Blenheim Palace of het outlet-winkelcentrum Bicester Village liggen beide op korte rijafstand. Het hotel dateert uit de Edwardiaanse periode en beschikt over kamers met eigen badkamer. Alle maaltijden worden geserveerd in het restaurant van de accommodatie. De accommodatie heeft ook een tuin met een zithoek. Linton Lodge heeft een grote loungeruimte met een pc, waar u gratis gebruik kunt maken van internet. Er is tevens gratis WiFi beschikbaar.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Oxford 5 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Retourpassage Hoek van Holland - Harwich Hut accommodatie v.v.
 • Verblijf in een 4 persoons buitenhut
 • 2 x een ontbijtbuffet aan boord
 • Voucher Tax Free shop ( € 15 korting bij minimale besteding van € 50 )
 • 2 overnachtingen in 2 pers. Kamer het Best Western Linton Lodge hotel  o.b.v. half pension
 • Stadswandeling door Oxford o.l.v. deskundige gidsen inclusief:
 • Bezoek en entree New College
 • Bezoek en entree Bodleian Library
 • Entree en rondleiding door Blenheim Palace
 • Entree en rondleiding door Broughton Castle
 • Lunch in Broughton Castle
 • Gidsen tijdens de dagtocht door de Cotswold
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Toeristenbelasting
 • 1 Reisbegeleider vanuit MCT.

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag in het Best Western € 139,-
 • 2 persoonshut binnen € 10,-
 • 3 persoonshut buiten € 19,-
 • 1 persoonshut binnen € 39,-
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. negen personen per factuur)
 • Administratiekosten € 10,- per boeking / factuur

Overige informatie

Reissom per persoon   € 523,- *

 

*Bij 85-89 reizigers dienen we de reissom met € 5,- p.p. te verhogen.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief