Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Koorreis naar Soest met Con Lode

3 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Op slechts 2,5 uur rijden van de Nederlandse grens ligt het pittoreske plaatsje Soest, een mooie Hanzestad met vakwerkhuizen. Hier kunt u genieten van een paar mooie muzikale dagen in deze prachtige omgeving! Dit allemaal o.l.v. Hugo van der Meij (dirigent) en Jan Rozendaal (organist).

Programma

Dag 1

In de ochtend vertrekken we vanaf vanuit Nederland richting Soest (D) en op onze route bezoeken we eerst Münster. De meeste mensen kennen Münster van de beroemde ‘Vrede van Münster’ uit 1648 en de plek waar dit vredesverdrag is getekend kan nog steeds bezocht worden. Maar Münsteris veel meer en is tegenwoordig ook een stad van studenten, musea, restaurants en terrasjes. Eén van de belangrijke bezienswaardigheden is de Dom van Münster waar we rond de middag zullen proberen medewerking te verlenen aan het middaggebed. Op eigen gelegenheid kunt u Münster ontdekken en lunchen waarna we vervolgens de reis voorzetten naar Soest waar aan het einde van de middag zullen aankomen. Na de incheck zal er een smakelijk diner klaar staan. Het hotel ligt heel centraal dus maak gerust ook nog een wandeling door het mooie centrum!

 

Dag 2

Soest is een hanzenstad met een prachtig historisch centrum met vakwerkhuizen. Het plaatsje is mooi gelegen in het hart van Westfalen en in de Soester Börde, een cultuurlandschap dat de overgang vormt tussen het Sauerland en het Münsterland. Hoewel Soest niet aan het water ligt is het door de gunstige ligging toch een hanzenstad geworden. Al ca. 1000 jaar n.C. werd er in Soest veel handel gedreven en dat heeft er voor gezorgd dat de inwoners van Soest tot op de dag van vandaag erg gastvrij zijn. Na het ontbijt starten we de dag met een rondleiding door de stad onder leiding van een Nederlandsprekende gids. Aansluitend is er vrije tijd of u kunt zich opgeven voor een optionele bootexcursie over de Möhnesee. Tijdens de boottocht krijgt u dan ook soep met een lekker broodje aangeboden (kosten € 17,- p.p.). In de middag willen we in één van de mooie kerken in Soest een middagconcert verzorgen. Na het concert vertrek naar het hotel voor het diner.

  

Dag 3

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we richting Xanten of Kevelaer waar we in één van de prachtig kerken ons laatste optreden zullen verzorgen. Beide steden hebben een prachtig oud centrum. Na het optreden heeft u vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Halverwege de middag vertrekken we weer richting Nederland waar nog een heerlijk afscheidsdiner op ons staat te wachten.

Accommodaties

Hotel Am Wall

Hotel Am Wall is gelegen in het hart van het historische Soest, op slechts 200 meter van het...

Hotel Am Wall

Hotel Am Wall is gelegen in het hart van het historische Soest, op slechts 200 meter van het sfeervolle oude centrum. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van douche en wc, zithoek en satelliet-tv. Ook is er gratis Wifi beschikbaar. Het hotel beschikt over een bar en restaurant. Elke ochtend staat een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
21-10-2020
 
Niet te boeken
330,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten (2  opstapplaatsen)
 • Twee hotel overnachtingen in hotel am Wall in Soest
 • Verblijf in tweepersoonskamers met tenminste bad en/of douche en toilet
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Stadswandeling Soest onder leiding van een Nederlandstalige gids ca. 1,5 uur
 • Reisbegeleiding MCT
 • Toeristenbelasting
 • Afscheidsdiner

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag € 60,-
 • Eventuele optionele excursie – boottocht Mohnesee  € 17,- per persoon
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. negen personen per factuur)
 • Administratiekosten € 19,- per factuur

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 50 personen.

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Busopstapplaatsen:

- Giessen

- Bodegraven

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief