Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Corona

Houd onze website in de gaten. De informatie rondom het Corona-virus wijzigt regelmatig. Hieronder vindt u altijd de meest recente informatie.

 

MCT Reizen doet er alles aan om geslaagde reizen te organiseren. Helaas is het op dit moment lastig om te reizen. Tot nu toe voeren we gee reizen uit. In overleg met de reiscommissie proberen we een alternatieve datum te vinden waarop u wel met elkaar op reis kunt.  Mocht deze nieuwe datum niet goed uitkomen, dan ontvangt u een Corona-voucher ter waarde van de (aan)betaling. Het Corona-voucher valt onder de garantiedekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). U bent uw geld dus niet kwijt, maar kan de waarde van het voucher tot één jaar na uitgifte gebruiken om een reis bij MCT te boeken. 

 

 

We vertrouwen er op u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met MCT: 088-3100 590.

Q&A COVID-19

1. Onze reis vertrekt binnenkort. Wanneer kan ik uitsluitsel verwachten of onze reis doorgaat?

A.  Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren. Wij volgen daarbij nauwlettend de ontwikkelingen betreffende de maatregelen die de nationale overheden nemen. MCT is, voor het al dan niet door kunnen gaan van uw reis, ook afhankelijk van haar leveranciers. Zodra wij uitsluitsel hebben of uw reis al dan niet door kan gaan, informeren wij u direct; uiterlijk binnen 2 weken voor vertrek.
 

2. Mijn reis vertrekt binnenkort. Van MCT ontvang ik een verzoek om de restantbetaling te voldoen. Moet ik dat nu wel doen?

A. Ja, indien u een verzoek van MCT ontvangt om uw restantbetaling te voldoen, dan dient u dat te doen. Uiteraard houdt MCT de ontwikkelingen over de mogelijkheden of de reis door kan gaan goed in de gaten. Alleen indien MCT verwacht dat uw reis door kan gaan, wordt een verzoek tot restantbetaling gestuurd. Mocht uw reis door maatregelen van de nationale overheden onverhoopt toch niet door kunnen gaan, dan is uw (aan)betaling verzekerd. U bent uw geld NIET kwijt.

 

3. Ontvang ik mijn reissom dan retour?

A. Voor de waarde van uw (aan)betaling ontvangt u een Corona-voucher waarmee u tot een jaar na uitgifte van het voucher een aanbetaling kunt doen voor een andere reis met MCT. De Corona-voucher valt per direct onder de garantieregeling van het SGR, waardoor u 100% verzekerd bent. MCT restitueert uw betaalde reissom niet.
 
4. Wat is een Corona-voucher?

A. De Corona-voucher vertegenwoordigt de waarde van uw (aan)betaalde reissom. Met dit voucher kunt u tot een jaar na uitgifte een andere reis bij MCT boeken. Uw aanbetaalde reissom wordt als het ware dan gebruikt voor de aanbetaling van uw nieuw geboekte reis. Mocht uw nieuw geboekte reis duurder zijn, dan dient u het verschil bij te betalen. Is uw nieuw geboekte reis goedkoper, dan ontvangt u het verschil retour.
 
5. Wat als mijn reis door kan gaan, maar ik wil zelf niet meer op reis. Kan ik dan kosteloos annuleren?
A. Nee, u kunt niet zelf kosteloos annuleren. Indien MCT de door u geboekte reis kan uitvoeren, maar u wilt niet meer op reis, dan kunt u de reis tegen de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden van de ANVR annuleren.

 

6. Wat als ik een nieuwe reis boek met een hogere reissom dan de waarde van mijn Coronavoucher, moet ik dan bijbetalen?
A. Ja, indien de reissom van uw nieuw geboekte reis hoger is dat de waarde van uw Coronavoucher, dan dient u het verschil bij te betalen.

 

7. Wat als ik een nieuwe reis boek met een lagere reissom dan de waarde van mijn Coronavoucher, ontvang ik dan het verschil retour?
A. Ja, met een maximum van 10% van de oorspronkelijke reissom. Indien u een nieuwe reis geboekt heeft die meer dan 10% goedkoper is dan de waarde van uw Corona voucher, dan ontvangt u geen restitutie van het resterende deel van uw (aan) betaling. U ontvangt het resterende deel van uw (aan) betaling in de vorm van een reisvoucher. U bent uw geld niet kwijt.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief