Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Koorreis naar de Moezel

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

3 dagen genieten in Limburg, Trier en Vianden 

Soms hoeft u  niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo bent u in een paar uur rijden  in Duitsland in het fraaie Moezelgebied aangekomen. Hier komt de wereldberoemde wijn vandaan, die geoogst wordt in de wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de gezellige wijndorpjes gaat het er nog echt 'gemütlich' aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Samen met het Mannenkoor bezoeken we dit gebied waar we uiteraard ook voor enkele mooie zangmomenten zullen zorgen. Reist u mee?

Programma

Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Dag 1, vrijdag  27 september 2019

Vanuit Broek op Langedijk rijden we richting het zuiden, waar we halverwege de morgen in het prachtige witte stadje Thorn een stop zullen maken zodat u op uw gemak een wandeling kunt maken en een kopje koffie kunt drinken. We zullen hier de mooie Abdijkerk ons eerste optreden geven! Rond lunchtijd komen we aan in de binnenstad van Maastricht en is er vrije tijd en gelegenheid om te lunchen.  

 

Op weg  naar uw hotel brengen een bezoek te brengen aan de Bitburger Brauerei. Deze brouwerij is in 1817 in de Zuid-Eifel opgericht en is een van de belangrijkste premium brouwerijen in Duitsland. Met een jaarproductie van ongeveer vier miljoen hectoliter is Bitburger vandaag de dag een van de grootste Duitse pilsmerken. Met al uw zintuigen beleven hoe het meest getapte bier van Duitsland ontstaat is sinds de zomer van 2009 mogelijk in de nieuwe Bitburger Marken-Erlebniswelt. Tijdens een rondleiding met een gids door de wereld van de bierbrouwerij maakt u kennis met het hele brouwproces tot aan het ultramoderne bottelen. Nadat we van het heerlijke bier hebben mogen proeven rijden we naar het hotel waar een smakelijk diner op ons te wachten. De rest van de avond is vrij te besteden in de bar van het hotel.

 

Dag 2, zaterdag 28 september 2019

Na een smakelijk ontbijtbuffet rijden we in een half uurtje naar Trier.  Hier krijgen we o.l.v. deskundige gidsen een traditionele stadsrondleiding “2000 jaar – 2000 stappen”. Deze rondleiding biedt een geslaagd overzicht van de geschiedenis inclusief bezichtig van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.  Ook kunt u een rondrit door Trier maken met de Römer-Express. Dit stadstreintje rijdt door het centrum en langs de bekendste  bezienswaardigheden en duurt ruim een half uur (7,- toeslag p.p.). In de Dom van Trier bezoeken we een kort orgelconcert en aansluitend mogen wij een aantal liederen met elkaar zingen!

 

Trier is een fascinerende stad met vele gezichten en met een geschiedenis die meer dan 2000 jaar omvat. Historische bezienswaardigheden bezoeken in combinatie met geweldige concerten verzekeren u van een onvergetelijke koorreis naar de oudste stad van Duitsland. Gezichtsbepalend is de 2000 jaar oude stadspoort de “Porta Nigra”. Dit klassieke monument is het grootste bewaard gebleven bouwwerk boven de Alpen uit de Romeinse tijd. Direct naast deze toeristische trekpleister bestaat de mogelijkheid om voor een groot publiek een concert te geven.

 

Omstreeks 14.00 uur vertrekken we naar Schweich,  een dorpje net buiten Trier voor een concert in het “Seniorenheim’’  van het dorp.   Meestal blijven de koren na het concert nog even in het tehuis voor “Kaffee und Kuchen”.  Wellicht klinkt dit in eerste instantie niet heel spannend maar keer op keer komen onze groepen vol enthousiaste verhalen terug over het concert in dit ouderencentrum. Het zijn niet alleen de ouderen die hier aanwezig zijn, het tehuis maakt volop promotie in het stadje! Het tehuis heeft namelijk het beleid om de plaatselijke bevolking te  betrekken bij hun activiteiten. Maar ook de ouderen hebben de concerten van onze groepen (populaire en licht klassieke muziek) zeer gewaardeerd. Aan het einde van de middag rijden we terug voor het gezamenlijk diner in het hotel.

 

Dag 3, zondag 29 september 2019

Na het ontbijt checken we uit en rijden we in zo’n 45 min. naar Vianden.  Hier is het mogelijk om te zingen tijdens de Hoogmis om 10.30 uur in de Trinitarierkirche. Na de mis is er gelegenheid om te lunchen. Direct naast de kerk ligt een bakkerij maar in het stadje zijn ook vele restaurantjes te vinden.  De touringcar brengt de groep naar het Kasteel van Vianden brengen  welke zich hoog boven het stadje bevindt (stamslot van de oranjes). Mocht di tniet lukken dan zullen we naar Luxemburg Stad gaan om daar medewerking te verlenen aan een Nederlandstalige dienst.

 

Omstreeks 14.30 uur laten we Vianden achter ons en rijden we naar ons afscheidsdineradres . Hier kunt u als afsluiting van de reis nog genieten van een heerlijk 3-gangen diner. Verwachte aankomsttijd terug in Broek op Langedijk ca. 22.00 uur

Accommodaties

Hotel Eifelstern ***

Het hotel ligt in de omgeving van Bitburg op ongeveer 20 km. van Trier, de oudste stad van Duitsland...

Hotel Eifelstern ***

Het hotel ligt in de omgeving van Bitburg op ongeveer 20 km. van Trier, de oudste stad van Duitsland. Hotel Eifelstern ligt in een rustige omgeving en wordt omringd door uitgestrekte bossen en uitgedoofde vulkanen. De kamers zijn comfortabel,  ruim opgezet en van alle gemakken voorzien.

 

Hotel Eifelstern is uitermate geschikt voor groepen. Het hotel beschikt over eigen feestzalen en barretjes waar gedurende het hele jaar leuke activiteiten worden georganiseerd voor de hotelgasten en de bewoners van Bitburg. Wanneer er geen activiteiten gepland staan is het mogelijk om als groep gebruik te maken van deze zalen.

 

In de ochtend serveert het hotel dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet met ruime keuze uit warme en koude gerechten zoals gekookte eieren, spek en worstjes. ’s Avonds is er een dinerbuffet met keuze uit diverse voor- hoofd en nagerechten. Voor elk wat wils.  We zullen zorgen voor een aparte zaal waar de groep kan ontbijten en dineren.

 

Ook kunt u ervoor kiezen uw diner ’s avonds als een barbecue in de gezellige Biergarten te nuttigen. (toeslag 9,- p.p.)

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Twee overnachtingen in de genoemde hotels in een tweepersoonskamer
 • 2x ontbijt en diner in het hotel
 • 3 gangen afscheidsdiner tijdens de terugreis
 • Stadswandeling door Trier o.l.v. deskundige gidsen
 • Organisatie en promotie van de concerten
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Toeristenbelasting
 • Administratiekosten
 • Deskundige begeleiding vanuit MCT

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 45,-
 • Toeslag rit met Römer-express in Trier 7,- p.p. (i.p.v. stadswandeling)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen

 

Overige informatie

 

Prijsindicatie: 265,- 

 

Busvervoer

Gedurende deze reis wordt de groep vervoerd per comfortabele touringcar. Deze is voorzien van toilet (gebruik in geval van nood), televisie, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief