Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Duitsland met het Deurnes Mannenkoor

Koorreis | Busreis

Soms hoeft u  niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo bent u in een paar uur rijden in Duitsland in het fraaie Moezelgebied aangekomen. Hier komt de wereldberoemde wijn vandaan, die geoogst wordt in de wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de gezellige wijndorpjes gaat het er nog echt 'gemütlich' aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. 

 

Samen met het Deurnes Mannenkoor bezoeken we dit gebied waar we uiteraard ook voor enkele mooie zangmomenten zullen zorgen. Reist u mee?

Van dag tot dag

Dag 1: vrijdag 27 april 2018 (koningsdag)  

Vertrek ’s ochtends vroeg vanuit verschillende opstapplaatsen richting Duitsland. Na een paar uur maken we een lange stop in Maastricht waar vrije tijd is en gelegenheid is om te lunchen.

 

Omstreeks 14.00 uur vervolgen we onze reis. We maken nog een stop bij de Amerikaanse begraafplaats in Margraten waar het koor een muzikaal eerbetoon zal brengen.

 

Vanuit Margraten is het nog een kleine 2 uur rijden naar ons hotel in Bitburg waar bij aankomst een smakelijk 3 gangen menu voor ons klaarstaat.

 

Dag 2: Zaterdag 28 april 2018  

Na een smakelijk ontbijtbuffet rijden we in een half uurtje naar Trier.  Hier krijgen we o.l.v. deskundige gidsen een traditionele stadsrondleiding “2000 jaar – 2000 stappen”. Deze rondleiding biedt een geslaagd overzicht van de geschiedenis inclusief bezichtig van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

 

Tijdens de rondleiding  kunnen  er twee korte zangmomenten worden ingepland;  en wel in de Dom van Trier en de Constantijn Basilica! ( a capella, mits dit past binnen het repertoire van het koor).

 

Trier

Trier is een fascinerende stad met vele gezichten en met een geschiedenis die meer dan 2000 jaar omvat. Historische bezienswaardigheden bezoeken in combinatie met geweldige concerten verzekeren u van een onvergetelijke koorreis naar de oudste stad van Duitsland.

Gezichtsbepalend is de 2000 jaar oude stadspoort de “Porta Nigra”. Dit klassieke monument is het grootste bewaard gebleven bouwwerk boven de Alpen uit de Romeinse tijd. Direct naast deze toeristische trekpleister bestaat de mogelijkheid om voor een groot publiek een concert te geven.

 

Schweich 

Omstreeks 14.00 uur  vertrekken we naar Schweich,  een dorpje net buiten Trier voor een concert in het “Seniorenheim’’  van het dorp.

Meestal blijven de koren na het concert nog even in het tehuis voor “Kaffee und Kuchen”.

 

Wellicht klinkt dit in eerste instantie niet heel spannend maar keer op keer komen onze groepen vol enthousiaste verhalen terug over het concert in dit ouderencentrum…

 

Het zijn niet alleen de ouderen die hier aanwezig zijn, het tehuis maakt volop promotie in het stadje! Het tehuis heeft namelijk het beleid om de plaatselijke bevolking te  betrekken bij hun activiteiten.

Maar ook de ouderen hebben de concerten van onze groepen (populaire en licht klassieke muziek) zeer gewaardeerd.

 

Inmiddels hebben we al vele concerten voor zowel harmonieën als voor koren mogen organiseren in het Ouderencentrum in Schweich.

Hieronder enkele reacties van groepen die hier recentelijk geweest zijn:

 

Melodia Fanfare Orkest : “Het concert in het Senriorenheim was fantastisch en mag toch wel omschreven worden als het hoogtepunt van de reis. De reacties en het enthousiasme van de gasten was zeer bijzonder! “

 

Zeemanskoor de Raddraaiers: “ ’s Middag naar het Alterheim St. Josef.

Wat hebben we daar genoten. Ons contactpersoon Schwester Gabriella was superenthousiast van ons optreden. Wat een prachtmens, wat werden we daar hartelijk ontvangen en ze had van alles voor ons geregeld en ook voor de vrouwen.

Sommige van onze leden vroegen: hoe kom je hier ooit terecht? M.a.w. hoe vind je een plaats als dit?

Nadat we weer ingepakt hadden en in de bus zaten, heeft volgens ons Schwester Gabriella nog een half uur staan zwaaien.”

 

Gezamenlijk diner in het hotel.

 

Dag 3: Zondag 29 april 2018

Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis. Na zo’n 1,5 /2 uur rijden maken we een lange stop in Monschau, de parel van de Eifel.  Het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden. Naast een veelvoud aan bezienswaardigheden, heeft vrijwel elk huisje va de oude stadskern vele kleine dingen die erop wachten om ontdekt te worden.

 

Na dit bezoek rijden we naar het drielandenpunt in Vaals waar we de reis afsluiten met een heerlijk diner.

 

Vervolgens zullen de bussen ons terugbrengen naar de opstapplaatsen. Het einde van een bijzondere, veelzijdige reis met vele toeristische maar zeker ook muzikale hoogtepunten! 

Accommodaties

Hotel Eifelstern *** +

Het hotel ligt in de omgeving van Bitburg op ongeveer 20 km. van Trier, de oudste stad van Duitsland...

Hotel Eifelstern *** +

Het hotel ligt in de omgeving van Bitburg op ongeveer 20 km. van Trier, de oudste stad van Duitsland. Hotel Eifelstern ligt in een rustige omgeving en wordt omringd door uitgestrekte bossen en uitgedoofde vulkanen. De kamers bestaan uit comfortabel ingerichte  1,  2, of 3-persoonskamers. Alle kamers zijn ruim opgezet en zijn van alle gemakken voorzien. Hotel Eifelstern is uitermate geschikt voor groepen. Het hotel beschikt over eigen feestzalen en barretjes waar gedurende het hele jaar leuke activiteiten worden georganiseerd voor de hotelgasten en de bewoners van Bitburg. Wanneer er geen activiteiten gepland staan is het mogelijk om als groep gebruik te maken van deze zalen. In de ochtend serveert het hotel dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet met ruime keuze uit warme en koude gerechten zoals gekookte eieren, spek en worstjes. ’s Avonds is er een dinerbuffet met keuze uit diverse voor- hoofd en nagerechten. Voor elk wat wils. We zullen zorgen voor een aparte zaal waar de groep kan ontbijten en dineren. Ook kunt u ervoor kiezen uw diner ’s avonds als een barbecue in de gezellige Biergarten te nuttigen. (toeslag 5,- p.p.)

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Duitsland - 3 dagen

Inbegrepen:

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Twee overnachtingen in hotel Eifelstern te Bitburg *** +
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Slotdiner in restaurant De Wilhelminatoren op het 3 – landenpunt in Vaals
 • Stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen in Trier
 • Organisatie van de zangmomenten / concerten
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag € 35 p.p.p.n. ,-
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten € 12,50,- per boeking
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief