Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Berlijn

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Berlijn biedt met zijn bewogen geschiedenis en vele gezichten iedere bezoeker een veelzijdig verblijf; van historische gebouwen en gedenkplaatsen zoals de Brandenburger Tor, de Gedächtnisskirche, Reichstag en Checkpoint Charlie tot de vele spraakmakende en boeiende musea die deze stad huisvest, met uiteenlopende kunst en collecties, zoals de musea van de Museuminsel of het Judisches Museum. Maar ook de stad met de hippe wijken rond Alexanderplatz, de prachtige winkels van de Kurfüstendamm of Unter den Linden, en de gezellige cafétjes, Konditoreien (koffiecafeetje)  en restauarants met de curryworsten, sauerkraut en halve liters bier! De afgelopen eeuw heeft Berlijn ingrijpende veranderingen ondergaan, en dat vinden we duidelijk in het straatbeeld terug. Een stad die overigens niet stilstaat maar telkens in verandering blijft , reden te meer om Berlijn te blijven bezoeken. Zeker in de Kerstperiode is Berlijn sfeervol met zijn rijk gedecoreerde kerstmarkten, glühwein en versierde straten. Ook  al heeft u Berlijn al eens eerder bezocht, gaat u in deze bijzondere tijd van het jaar naar Berlijn en laat u wederom verrassen door de veelzijdigheid van deze sfeervolle stad.

 

Inbegrepen bij deze reis

 • Voorovernachting met ontbijt in Veldhoven bij Eindhoven
 • Sfeervol kerstconcert in de Orangerie van Slot Charlottenburg
 • Stadstour onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bustour naar Potsdam en het park van Sanssouci

 

Muziek tijdens de reis

Ieder jaar weer rond Kersttijd biedt de Orangerie van Slot Charlottenburg feestelijke Kerstconcerten. Het Berliner Residenz Orchester brengt, onder leiding van dirigent Vladi Corda, bekende composities ten gehore zoals stukken uit het Kerstconcert van Arcagelo Coreli, het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastiaan Bach of de Messias van Georg Friedrich Händel. Tijdens ons verblijf in Berlijn hopen wij een van deze kerstconcerten bij te kunnen wonen en mee te zingen met bekende Kerstliederen.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 22 december: voorovernachting

Voordat de reis naar Berlijn begint, hebben wij voor u een overnachting, inclusief ontbijt, gereserveerd in het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven. U kunt hier vanaf 15.00 uur al aankomen. Dit hotel is tevens het vertrekpunt van onze reis naar Berlijn. Ook is het mogelijk om uw auto tot het einde van de reis hier te parkeren.

 

Dag 2, vrijdag 23 december: Veldhoven - Berlijn

 Na het ontbijt vertrekken we naar Berlijn, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. U verblijft in een centraal gelegen hotel, midden in het centrum van West-Berlijn, zodat u makkelijk  de vele bezienswaardigheden te voet of per metro kunt bereiken. In de avond dineren we gezamenlijk in het hotel.

 

Dag 3, zaterdag 24 december:  stadstour

In de ochtend maken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadstour  langs de vele  hoogtepunten en bezienswaardigheden die Berlijn te bieden heeft. In de middag bent u vrij om een van de vele musea of galerijen te bezoeken, gelegen verspreid in Oost- en West-Berlijn, met een grote diversiteit aan oude, moderne en hedendaagse kunst zoals te zien in de musea van het museumeiland. Of slenter door de feestelijk versierde straten langs de prachtige vitrines. Vandaag is het kerstavond en deze dag wordt in Duitsland altijd met familie in huiselijke kring gevierd. Houdt u er rekening mee dat de winkels, bezienswaardigheden etc. vandaag eerder zullen sluiten. We hebben gezamenlijk diner in het hotel, geheel gedecoreerd in een gezellige kerstsfeer.

 

Dag 4, zondag 25 december:  bustour

Vandaag kunt u meegaan naar Potsdam, een prachtig oud stadje gelegen buiten Berlijn, dat bekend staat vanwege haar mooie paleizen, tuinen en oude Hollandse wijk. Hopelijk laat het weer het toe om een mooie wandeling te maken door het immense park van kasteel Sanssouci met zijn verschillende tuinen, het kasteel dat Frederik Willem II liet bouwen naar Frans voorbeeld. Of te wandelen naar het nieuwe paleis, een imposant gebouw in Barokstijl en versierd met een enorme koepel. Het omringende park en de buitenkant van de paleizen zijn zeker de moeite waard om te zien.  De rest van de dag heeft u vrij om naar eigen inzicht te besteden.

 

Om de avond om 20 uur begint het kerstconcert. De volgende liederen zullen ten gehore worden gebracht:

 • Johann Sebastian Bach Doppelkonzert für zwei Violinen d-Moll Vivace, Largo ma non tanto, Allegro
 • Georg Friedrich Händel He shall feed his flock (Messias)
 • Johann Sebastian Bach Orchestersuite h-moll Rondeau, Sarabande, Bourree I & II
 • Johann Sebastian Bach Schließe, mein Herze (Weihnachtsoratorium)
 • Antonio Vivaldi Concerto L ́inverno (Le quattro stagioni) Allegro ma non molto, Largo, Allegro
 • Arcangelo Corelli Concerto Grosso No.12 in D moll "La Follia"
 • Johann Sebastian Bach Bereite dich, Zion (Weihnachtsoratorium)
 • Johann Sebastian Bach Orchestersuite h-moll Polonaise, Double, Menuett, Badinerie
 • Vladi Corda Sonoria Lucis
 • Arcangelo Corelli Concerto VIII Fatto per la notte di Natale Vivace, Grave, Allegro, Adagio, Allegro, Pastorale

 

 Dag 5, maandag 26 december: vrije dag

Vandaag kunt u de dag naar eigen inzicht besteden. Maak een heerlijk winterse wandeling door Berlijn, koop uw laatste souvenirs, zoek een gezellig plekje in een warme, sfeervolle Konditorei. Sla vooral de iconen van de stad niet over zoals Checkpoint Charlie, de Berlijnse muur, de Kurfürstendamm en de Brandenburger Tor, maar ook zeker de onbekende Joodse wijk zal u zeer verrassen. Achter vele deuren en vanuit smalle steegjes komt u op verscholen binnenplaatsen terecht en vindt u hier bijzondere restaurantjes. Deze laatste avond is het diner ook weer in het hotel gereserveerd.

 

Dag 6 , dinsdag 27 december: Berlijn - Veldhoven

Na het ontbijt nemen we afscheid van Berlijn en rijden we terug naar Veldhoven, waar deze reis zal eindigen.

Accommodaties

Hotel Berlin Berlin ****

Hotel Berlin, Berlin is een superieur 4-sterrenhotel, dat op nog geen 5 minuten wandelen ligt van...

Hotel Berlin Berlin ****

Hotel Berlin, Berlin is een superieur 4-sterrenhotel, dat op nog geen 5 minuten wandelen ligt van het beroemde warenhuis KaDeWe en tevens vlakbij een metrostation. Alle kamers van Hotel Berlin, Berlin hebben warme kleuren en zijn voorzien van een koelkast, TV, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. In het lichte Restaurant Julius worden mediterrane gerechten en internationale specialiteiten geserveerd en in de stijlvolle loungebar kunt u genieten van uitstekende wijnen en Duitse bieren.Na een dag vol bezienswaardigheden in het indrukwekkende Berlijn is het heerlijk ontspannen in de Finse sauna en het sanarium van het hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Berlijn - 6 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar Veldhoven – Berlijn
 • Voorovernachting met ontbijt in een tweepersoonskamer in Veldhoven
 • 4 overnachtingen met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer in Berlijn
 • Kerstconcert in de Orangerie van Slot Charlottenburg
 • Stadstour onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bustour naar Potsdam

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 185,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Niet beschreven maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

Op- en uitstapplaats van deze reis: NH Hotel Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Korting bij eigen vervoer reis 100,- per persoon. Ter plaatse neemt u deel aan het beschreven (bus)programma.

 

N.B. Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud van wijzigingen

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief