Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Concertreis Berlijn met Bellitoni Symfonie Orkest 4 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Lopend door de straten van Berlijn heeft men steeds het gevoel dat hier zo meteen iets heel belangrijks gaat gebeuren. Berlijn! Een metropool waar wereldgeschiedenis geschreven is, en waar heden en verleden in elkaar samenvloeien.

Het Berlijn van nu is het culturele en bestuurlijke centrum van Duitsland. De stad bruist van de energie!

 

Een hoogtepunt tijdens deze reis is het concert in de zaal van de Universität der Künste (UdK). Dit is één van de grootste, meest diverse en meest traditionele artistieke hogescholen ter wereld en biedt meer dan 70 opleidingen. Bovendien is de UdK Berlin één van de weinige kunstuniversiteiten in Duitsland met een universitaire status.

 

In deze inspirerende omgeving kunnen we prachtige concerten geven. We zijn ervan overtuigd dat ons enthousiasme ook op jullie zal overslaan!

 

Lustrum voorjaarsproject

De concert reis naar Berlijn is een integraal onderdeel van het lustrum voorjaarsproject. Dus als je je opgeeft voor de concertreis geef je je op voor het hele project. De definitieve toewijzing gaat op gebruikelijke wijze via de blazers- en strijkers coordinatoren.

Data lustrum voorjaarsproject:

 • 17, 24, 30 maart, 14, 28 april, 1 mei (avond), 4en 5 mei
 • Concerten 10 mei (Den Haag), 11 mei MCO Hilversum, 12 mei Concertgebouw Amsterdam
 • 2 juni repetitiedag
 • Berlijn tournee 8 tot en met 11 juni (Pinkster weekend)

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Den Haag - Berlijn

In de ochtend vertrekken we vroeg vanuit Den Haag en met de nodige pauzes onderweg bereiken we in de avond het hotel in Berlijn waar we gezamenlijk dineren.

 

Dag 2, zondag: Repetitie - Concert

Na een uitstekend verzorgd ontbijt vertrekken we naar de concertlocatie UdK voor een repetitie in de concertzaal. Na deze repetitie gaan we terug naar het hotel en is de middag vrij te besteden. Aan het einde van de middag verzamelen we weer in het hotel voor het diner. Hierna gaan we naar de Gedächtniskirche waar na de voorbereidingen om ca. 20.30 uur een concert zullen geven.

De evangelische Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, die in de volksmond eigenlijk altijd Gedächtniskirche wordt genoemd staat aan de Breitscheidplatz in Berlijn aan het einde van de Kurfürstendamm. Deze bijzondere kerk bestaat uit verschillende bouwwerken en is een beschermd monument. De kerk is altijd al een herdenkingsplaats geweest, vroeger aan Wilhelm 1, en nu aan de tweede wereldoorlog.

Na het concert, tegen 22.00 uur vertrekken we weer naar het hotel.

 

Dag 3, maandag: Berlin Discovery Tour - Concert

We genieten eerst van een heerlijk ontbijt voordat we gaan starten met de Berlin Discovery Tour. Onder leiding van een gids maken we een stadstour per bus. Tijdens deze uitgebreide tour zie je alle hoogtepunten van de metropool Berlijn en krijg je alles te horen over de geschiedenis van de stad. Vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Er zijn maar weinig steden te noemen die meer getekend zijn door de geschiedenis. Tijdens deze boeiende excursie bezoek je de plaatsen waar deze geschiedenis geschreven is.

De excursie eindigt in de omgeving van de Reichstag en dit is een prima plek om te lunchen. In de omgeving van de Brandenburger Tor (op ca. 5 minuten loopafstand) bevinden zich leuke restaurantjes.

Je kunt er voor kiezen om na de lunch op eigen gelegenheid Berlijn verder te ontdekken of om een kijkje te nemen achter de schermen van een wereld concertgebouw (minimaal 20 deelnemers, facultatief). De Berliner Philharmonie is niet alleen een concertgebouw, maar tevens een architectonisch hoogtepunt. Tijdens deze rondleiding heb je toegang tot plekken die anders voor het publiek verborgen blijven en kom je meer te weten over de architectuur en de akoestiek van het gebouw, maar ook over de geschiedenis van het gebouw en het orkest.  De rondleiding wordt gegeven in het Duits of het Engels. Gelieve bij boeking je voorkeur door te geven.

In het hotel hebben we gezamenlijk een vroeg diner waarna we vertrekken naar het UdK om ons klaar te maken voor het concert. Het concert start om 20.00 uur en na het concert kunnen we nagenieten en napraten tijdens de afterparty. De bus vertrek om 23.30 uur terug naar het hotel en  indien je nog wat langer na wilt genieten kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Het hotel is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer.  

 

Dag 4, dinsdag: Berlijn - Den Haag

Na het ontbijt verlaten we het hotel en rijden we met de nodige pauzes voor onder andere de lunch weer richting Nederland. In de bus kunnen we nog nagenieten van deze fantastische reis samen. We verwachten om ca. 21.30 uur weer terug te zijn in Den Haag.

Accommodaties

Hotel Park Inn Alexanderplatz****

Dit Superior 4-sterrenhotel ligt direct aan het plein Alexanderplatz en heeft 3 restaurants en een...

Hotel Park Inn Alexanderplatz****

Dit Superior 4-sterrenhotel ligt direct aan het plein Alexanderplatz en heeft 3 restaurants en een spa. De kamers beschikken over airconditioning zijn voorzien van een flatscreen-tv en een marmeren badkamer met vloerverwarming en een douche. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar. In de Spagos Bar & Lounge kunt u genieten van een drankje. 

Het Park Inn heeft een wellnesscentrum met een sauna en een fitnessruimte, en u kunt er massagebehandelingen krijgen. Verder kunt u heerlijk ontspannen op het terras op de bovenste verdieping van het hotel, dat een schitterend uitzicht biedt op het centrum van Berlijn. Het hotel ligt tegenover het station Berlin Alexanderplatz, waar u de bus, tram, metro of S-Bahn kunt nemen naar alle delen van Berlijn. Het Museumsinsel en het bruisende plein de Hackescher Markt kunt u te voet in ca. 10 minuten bereiken. 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Concertreis Berlijn 4 dagen €395,-

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Drie overnachtingen in Park Inn Alexanderplatz Berlijn op basis van halfpension
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad en/of douche, toilet en airconditioning
 • Berlin Discovery Stadstour per bus onder leiding van deskundige gids
 • Concerten zoals in het programma is omschreven
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag Park Inn Alexanderplatz 75,00 per persoon
 • Entree en rondleiding Philharmonie (minimaal 20 personen) 9,00 per persoon
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)
 • Administratiekosten 25,00 per factuur

Overige informatie

Op- en uitstapplaats van deze reis is Den Haag.

Korting bij eigen vervoer reis 45,- per persoon. Ter plaatse neem je deel aan het beschreven (bus)programma

 

Zou je bij "opmerkingen" jouw instrument willen noteren.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief