Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Boedapest

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Boedapest is één van de mooiste hoofdsteden van Europa, een juweel gelegen aan de Donau die de stad splitst in twee karakteristieke stadsdelen: Boeda en Pest. De hoger gelegen Boeda-zijde is het oude stadsdeel met een prachtig uitzicht vanaf de burchtheuvel waar de voornaamste monumenten te vinden zijn als de burcht, waarin nu het historisch museum is gevestigd, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Deze burchtwijk kent een wirwar van smalle straten, pleintjes en steegjes met verrassende doorkijkjes. Het lagere stadsdeel Pest geeft een veel moderner stadsbeeld en is met Boeda verbonden door diverse bruggen. Hier vinden we het heldenplein en de grote, neoklassieke St. Stefanus basiliek. Maar ook het imposante Parlementsgebouw waarin nog steeds het Hongaarse parlement gevestigd is. Beide stadsdelen zijn per metro of lokale bussen op eigen gelegenheid ook makkelijk te verkennen of tijdens een ritje met de tramlijn 2 die u helemaal langs de Donau voert, regelrecht door het Werelderfgoed. Tijdens uw verblijf zult u genieten van de fantastisch keuken, de voortreffelijk wijnen zoals de pálinka (vruchtenbrandewijn) en geheel ontspannen tijdens een bezoek aan een van de verkwikkende thermale badhuizen die deze stad te bieden heeft! Vanaf 13 november tot 1 januari is Boedapest gehuld is een sprookjesachtige kerstsfeer. Op de verschillende pleinen van de stad vinden we een van de grootste kerstmarkten van Europa met diverse kraampjes, die traditionele lekkernijen en handwerk  aanbieden, prachtig versierde en verlichte bomen maar ook muziekanten en koren die hun kerstliederen vol overgave aan u voordragen !

 

Inbegrepen bij deze reis

 • Voorovernachting met ontbijt in Veldhoven bij Eindhoven
 • Overnachting in Zuid-Duitsland op de heen- en terugreis
 • Concert: Duna String Orchestra speelt o.a. Mozart en Vivaldi
 • Stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids

 

Muziek tijdens de reis

Op 25 december, Eerste Kerstdag, is er een concert in de St. Anna Kerk. Voor dit concert hebben wij entreebewijzen voor u gereserveerd, inclusief vervoer per bus van het hotel naar de St. Anna kerk retour. Het Duna String Orchestra speelt o.a. muziek van W.A. Mozart (Church Sonate in D Major, Ave Verum, Alleluja) en A. Vivaldi (Gloria, The Four Seasons) maar ook van J. Pachelbel (Canon), T. Albinoni ( Adagio), F. Schubert (Ave Maria) en Sain-Seans (The Swan).

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag 21 december: voorovernachting Veldhoven

U zult goed uitgerust op reis gaan door een overnachting, inclusief ontbijt, in NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven de avond voordat de reis vertrekt. Dit is tevens het vertrekpunt van onze reis naar Boedapest. U kunt hier al vanaf 15.00 uur aankomen en uw auto hier parkeren totdat u weer terugkomt na de reis.

 

Dag 2, donderdag 22 december:  Veldhoven - overnachtingshotel Zuid-Duitsland

Na het ontbijt vertrekken we richting  Zuid-Duitsland. Onderweg kunt u genieten van het Duitse , gevarieerde landschap, zal er af en toe gestopt worden en is er gelegenheid om te lunchen (voor eigen rekening). Aan het eind van de middag komen we aan voor ons diner en overnachting.

 

Dag 3, vrijdag 23 december:  Zuid-Duitsland - Boedapest

In de ochtend rijden we door naar onze eindbestemming, het indrukwekkende Boedapest. Na aankomst zullen we inchecken in ons comfortabel hotel. De rest van de middag heeft u vrij voor een eerste kennismaking met deze stad. ’s Avonds diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 4, zaterdag 24 december: stadswandeling Boedapest

Na een vroeg ontbijt zullen we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadswandeling maken door deze sfeervolle stad met haar vele bezienswaardigheden die als verzameling op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. We lopen door het oude Boeda als door het modernere Pest en gaan voor een fantastisch uitzicht over de stad met al haar bruggen naar de burchtheuvel of de Gellértberg waar de vesting Citadel van Boeda zicht bevindt. We flaneren over de Andrássyboulevard langs alle romantische gebouwen met prachtige gevels, die in 2002 Werelderfgoed werd, en zien o.a. de Opera en de Oude Muziekacademie. Op het Heldenplein zien we het monumentale Millenniummonument, hét symbool voor Boedapest en bewonderen het kolossale Parlementsgebouw (268 m lang, 118 m breed  en 96 m hoog). Hopelijk kunnen dit bouwwerk met zijn grote bibiliotheek én de Hongaarse Kroonjuwelen van binnen bekijken ! De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. De gemakkelijke bereikbaarheid en redelijke compacte binnenstad maakt het mogelijk om een mooi overzicht te krijgen van de bezienswaardigheden in de stad.’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk kerstdiner in het hotel.

 

Dag 5, zondag 25 december: vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Slenter door de mooi versierde straten of ontspan in één van de vele thermale badhuizen die Boedapest rijk is. Gellért is één van de beroemdste badhuizen, gelegen naast het beroemde Gellért Hotel, aan de voet van de Gellértberg. Of gaat u naar het badhuis Széchenyi, nog in authentieke stijl, erg geliefd bij de locale bevolking. Dagelijks ontspringt er maar liefst 80 miljoen liter mineraalrijk water uit de bronnen onder de stad. Of bezoekt u een van de vele musea die deze stad rijk is zoals het nationaal museum met de kroonjuwelen of het Holocaust museum van Imre Vargas. ’s Avonds dineert u vroeg in het hotel. Deze avond hebben wij kaartjes gereserveerd voor een mooi concert in de St. Anna kerk in Boedapest. De bus rijdt u heen- en terug naar het hotel.

 

Dag 6, maandag 26 december: vrije dag

Vanaf half november zijn er diverse kerstmarkten in de stad zoals  bij de St.Stefanus basiliek, het Blaha Lujza plein, het Fővám plein en het Széll Kálmán plein. De mooiste van alle markten is die op het Vörösmarty plein; een gezellige markt waar de vele toeristen maar ook Hongaren rondstruinen op zoek naar de leukste hebbedingentjes. Veel kramen bieden Hongaarse handgemaakte produkten zoals prachtig houten speelgoed, handgewerkte zijden sjaals, kaarsen met ingelegde droogbloemen en vele soorten aardewerk. Uiteraard zijn er ook veel kramen te vinden met gekruide wijn en pannen vol stomende, heerlijk geurende stoofpotten. Voor uw laatste inkopen zullen ook de meeste winkels zullen geopend zijn in het centrum. ’s Avonds diner in het hotel.

 

Dag 7, dinsdag 27 december: Boedapest  – Zuid-Duitsland

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Boedapest. Na het ontbijten vertrekken we weer richting ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland waar we in het begin van de avond zullen aankomen voor ons diner en overnachting.

 

Dag 8, woensdag 28 december: Zuid-Duitsland - Veldhoven

Na het ontbijt reizen we door naar Nederland, naar het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven, het eindpunt van onze reis waar we afscheid van elkaar zullen nemen.

Accommodaties

Hotel Vitta Superior***

Het Vitta Hotel Superior Boedapest ligt aan de rand van de stad, op ca. 10 minuten lopen van het...

Hotel Vitta Superior***

Het Vitta Hotel Superior Boedapest ligt aan de rand van de stad, op ca. 10 minuten lopen van het metrostation Újpest- Városkapu. Vanaf hier bent u per metro binnen 30 minuten in het centrum van de stad. Het hotel biedt moderne kamers met elegant meubilair, tv en gratis WiFi, een koelkast en een radio. De moderne badkamer is voorzien van een douche. In het restaurant zal iedere ochtend het ontbijtbuffet en ’s avonds het dinerbuffet geserveerd worden en één van de avonden wordt kerst gevierd met een 3-gangendiner, muziek en sfeervolle versiering.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Boedapest - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar Veldhoven – Boedapest
 • Voorovernachting met ontbijt in een tweepersoonskamer in Veldhoven
 • Overnachting met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer op de heen- en terugreis
 • 4 overnachtingen met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer in Boedapest
 • Kerstdiner met muziek, zoetigheden en punch
 • Concert in de St. Anna kerk
 • Stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 140,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Niet beschreven maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Overigeinformatie

Op- en uitstapplaats van deze reis is NH Hotel Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Korting bij eigen vervoer reis 100,- per persoon. Ter plaatse neemt u deel aan het beschreven (bus)programma.

 

N.B. Programmaonderdelen en volgorde onder voorbehoud van wijzigingen

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief