Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Liturgisch Muziekfestival in Rome

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Liturgisch Muziek Festival met topconcerten in bijzondere kerken in Rome, unieke introductie aanbieding met 50% korting!

Om de herintroductie van Muziek & Cultuur Tours te vieren hebben we een unieke aanbieding voor u samengesteld! Vanaf 16 november vindt in Rome het Liturgisch Muziek Festival plaats. De beroemde Wiener Sängerknaben, het Wiener Philharmoniker en diverse orkesten en koren van wereldformaat uit Japan en de Verenigde Staten zijn te beluisteren in de meest bijzondere basilieken van Rome. Daarnaast is er natuurlijk de gelegenheid om deze historische werelstad te ontdekken!

 

Hoogtepunten

 • Prachtige kerkmuziek in historische kerken van Rome
 • Puccini's Messa di Gloria
 • Concert van de Wiener Philharmoniker
 • Concert van de Wiener Sängerknaben
 • John Rutters Mass of the Children
 • Kloosteraccommodatie in centrum en deskundige MCT-reisleiding

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag 15 november: Amsterdam – Rome

We vliegen vanaf Schiphol naar Rome. Na aankomst worden we naar ons hotel in het centrum van de stad. Vlucht van Amsterdam naar Rome.

 

Dag 2, woensdag 16 november: Audiëntie en concert op het Sint Pietersplein  

Vanochtend is er de mogelijkheid om de audiëntie van Paus Franciscus bij te wonen op het Sint Pietersplein. Het eerste concert dat we bezoeken is in de Sint Pieter. De beroemde Krönungsmesse van Mozart wordt uitgevoerd door het IlluminArt Philharmonic Orchestra en het IlluminArt Philharmonic St. Peter Choir (Japan) o.l.v. Tomomi Nishimoto. Aan de aansluitende mis wordt muzikaal meegewerkt door het Pauselijk koor van de Sixtijnse kapel. Het koor van de Sixtijnse kapel is één van ’s werelds oudste jongenskoren.

 

Dag 3, donderdag 17 november: Forum Romanum – Concert Basiliek St. Paulus buiten de Muren

De morgen kunt u naar eigen inzicht indelen. ’s Middags bezoeken we het Forum Romanum onder leiding van een deskundige gids. U wordt rondgeleid langs de machtige resten van het Romeinse rijk, die vanaf het Capitool en de Via dei Fiori Imperiale goed zichtbaar zijn. ‘s Avonds wordt u naar de Basiliek St. Paulus buiten de Muren gebracht, waar het tweede concert plaatsvindt. Een van de beroemdste werken van Beethoven, zijn Negende Symfonie “Ode an die Freude” wordt uitgevoerd door het IlluminArt Philharmonic Orchestra en het IlluminArt Philharmonic St. Peter Choir o.l.v. Tomomi Nishimoto. Een prachtig muziekstuk in deze serene basiliek.

 

Dag 4, vrijdag 18 november: Concert Santa Maria sopra Minerva – Vrije middag – Concert Santa Maria Maggiore

Op het middaguur wordt het requiem van Mozart uitgevoerd in de Santa Maria sopra Minerva. Een bijzonder concert op het midden van de dag. ’s Avonds is er een concert van de Wiener Sängerknaben in de basiliek Santa Maria Maggiore. Dit koor, dat tegenwoordig uit jongens en meisjes bestaat, is ruim 500 jaar geleden opgericht. Hun gouden stemmen in het decor van de pracht en praal van de Santa Maria Maggiore staan garant voor een betoverende avond.

 

Dag 5, zaterdag 19 november: Centrum Rome – Concert Santa Maria sopra Minerva – Concert Basiliek St. Paulus buiten de Muren

Vandaag bezoekt u het centrum van Rome, met onder andere het gezellige Piazza Navona, het Pantheon en de beroemde Trevi fontein. ’s Middags gaat u naar de basiliek Santa Maria sopra Minerva. John Rutters’ Mass of the Children wordt hier uitgevoerd door het Amerikaanse The Continuo Arts Symphonic Chorus en The Evangel University Chorale o.l.v. Candace Wicke en Tom Matrone. ’s Avonds voert het wereldberoemde Wiener Philharmoniker in de Basiliek St. Paulus buiten de Muren het Stabat Mater uit m.m.v. sopraan Chen Reiss.

 

Dag 6, zondag 20 november: Vrije tijd – Concert Basiliek St. Paulus buiten de Muren

Overdag is er vrije tijd in Rome. U heeft uitgebreid de tijd om de stad te verkennen of om nog even de laatste souvenirs te kopen. In de avond bezoeken we het afsluitende concert van het Liturgisch Festival. In de Basiliek St. Paulus buiten de Muren voert het koor en orkest van de Accademia Teatro alla Scala de Messa van Puccini uit, een mooie afsluiting van deze muzikale reis.

 

Dag 7, maandag 21 november: Rome – Amsterdam

Deze muzikale reis is ten einde. We vliegen vanaf Rome weer terug naar Amsterdam.

 

Accommodaties

Kloosteraccommodatie Casa Santa Sofia

Deze unieke kloosteraccommodatie ligt midden in het centrum, op korte afstand van het Colosseum. Het...

Kloosteraccommodatie Casa Santa Sofia

Deze unieke kloosteraccommodatie ligt midden in het centrum, op korte afstand van het Colosseum. Het is een oase van rust in de gezellige en authentieke wijk Monti. Zodra u een stap over de drempel zet komt de liefdevolle gastvrijheid van de nonnen u tegemoet. Een lift is in het hotel aanwezig. De kamers zijn voorzien van wifi, telefoon en worden dagelijks schoon gemaakt. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Liturgisch Festival Rome - 7 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Rome retour
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar op dag 2 en naar de concerten in de Basiliek St. Paulus buiten de Muren
 • Verblijf in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Diner op dag 1
 • Entreekaart voor de concerten
 • Entreegelden voor Forum Romanum op dag 3
 • Nederlandssprekende gids op dag 3 in Forum Romanum
 • Deskundige MCT reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien

Overige informatie

Tijdens deze reis verblijft u in een tweepersoonskamer met gescheiden bedden.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief