Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Venetië

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Raak verdwaald in deze sprookjesachtige stad en geniet van de bijzondere ligging en de vele indrukwekkende, historische gebouwen die Venetië rijk is. De combinatie van een rijke geschiedenis, de vele interessante bezienswaardigheden en de ligging maken de stad uniek. De oude stad is gebouwd op eilanden in een lagune, waar het transport plaatsvindt via het water. Het is niet voor niets één van de best bezochte steden van Italië. Ga mee en beleef een unieke kerst in het prachtige Venetië!

 

Inbegrepen bij deze reis

 • Entreebewijs voor vioolconcert in de San Vidalkerk
 • Stadswandeling onder leiding van een Engelssprekende gids
 • Bezoek aan het Dogenpaleis onder leiding van een Engelssprekende gids

 

Muziek tijdens de reis

Wij hebben voor u kaartjes gereserveerd voor een klassiek vioolconcert in de San Vidalkerk. San Vidal is een mooi voorbeeld van een Middeleeuwse Venetiaanse kerk uit de elfde eeuw, die tot tweemaal toe grondig verbouwd is. De doge Vitale Falier zou in 1084 de aanzet tot de bouw van de San Vidal hebben gegeven. Na een brand in 1105 werd de kerk herbouwd. In 1656 werd de kerk opnieuw ingericht naar een ontwerp van Antonio Gaspari. De barokke façade is van Andrea Tirali die zich liet inspireren door de San Giorgio Maggiore. De doge Carlo Contarini bekostigde de nieuwe façade in Palladische stijl met zijn klassiek aandoende zuilen. Ter ere van zijn gulheid zijn er beelden van hem en zijn vrouw te zien op de façade, alsook van Teodoro Tessari, de priester die een grote hand had in de herbouw. Het gebouw is al vele jaren niet meer in gebruik als kerk. Het was een lange tijd een museum, tegenwoordig doet het vooral dienst als concertzaal.

 

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 23 december: Amsterdam – Venetië

Vandaag vliegt u per lijndienstvlucht van KLM van Amsterdam rechtstreeks naar Venetië. Op de luchthaven van Venetië wordt u opgewacht door een lokale gids die u zal begeleiden naar de watertaxi, welke u naar het hotel brengt. De rest van de dag en de avond is ter vrije besteding. In de directe omgeving van het hotel zijn vele restaurants te vinden. Tip: het restaurant in het hotel staat erg goed aangeschreven!

 

Dag 2, zaterdag 24 december: Stadwandeling

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de stadswandeling. Onder leiding van een Engelssprekende gids wandelt u van 11.00-14.00 uur langs de hoogtepunten van de oude binnenstad. De rest van de dag en de avond is ter vrije besteding.

 

Dag 3, zondag 25 december: Vioolconcert in de San Vidalkerk

De gehele dag hebt u de gelegenheid om deze bijzondere stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Slenter door één van de vele smalle straatjes en over de tientallen bruggen die de stad rijk is. Eigenlijk mag een tocht in een gondel niet ontbreken tijdens deze citytrip. Als u geluk hebt zal de gondelier voor u zingen! Voor vanavond hebben wij voor u  een kaartje voor een vioolconcert in de San Vidalkerk gereserveerd. U gaat op eigen gelegenheid naar de kerk toe en zult genieten van een prachtige avond!

 

Het orkest speel Vivaldi, Bach en Paganni en het concert vangt aan om 20.30 uur. De volgende stukken staan op het programma:

 

Antonio Vivaldi

“LE QUATTRO STAGIONI” 
“La Primavera” op. 8 n. 1
“L’Estate” op. 8 n. 2 
“L’Autunno” op. 8 n. 3 
“L’Inverno” op. 8 n. 4 

Johann Sebastian Bach
violin, Pietro Talamini
- allegro
- larghetto
- allegro 

Niccolo' Paganini
"Variazioni di bravura" on one strings on a theme from Gioachino Rossini's Moses for cello and strings cello, Davide Amadio

 

Dag 4, maandag 26 december: Bezoek aan het dogepaleis

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het dogepaleis waar u wordt opgewacht door een Engelssprekende gids.  Van 11.00-14.00 uur bezoekt u met deze gids het paleis. Het entreebewijs zullen wij voor u reserveren. Deze is de rest van de dag ook geldig voor een bezoek aan het Museumkwartier. De rest van de dag en de avond is ter vrije besteding.

 

Dag 5, dinsdag 27 december: Venetië – Amsterdam

Op een van te voren afgesproken tijd wordt u in het hotel opgewacht door een lokale gids die u zult begeleiden van het hotel naar de luchthaven. U zult weer gebruikmaken van de watertaxi. Vanaf de luchthaven van Venetië vliegen we terug naar Amsterdam. Een muzikale reis ligt achter u.

Accommodaties

Hotel Continental ****

Hotel Continental is gevestigd in een historisch 15e eeuws gebouw, aan het Canal Grande. Het ligt...

Hotel Continental ****

Hotel Continental is gevestigd in een historisch 15e eeuws gebouw, aan het Canal Grande. Het ligt nabij musea, een paleis en kerken en op maar 20 minuten loopafstand van het centrum van Venetië. Heel de stad is vanuit hier makkelijk bereikbaar, de halte van de Vaporetto (waterbus) bevindt zich op slechts enkele meters van het hotel. Tevens vindt u in de directie omgeving vele  bars en restaurants. Kortom: een perfecte uitvalsbasis voor deze dagen in Venetië. De klassiek ingerichte kamers zijn voorzien van donkerhouten meubilair en vloerbedekking. Elke kamer is uitgerust met gratis wifi, een kluisje, minibar, televisie en een badkamer met bad en/of douche en toilet. U kunt genieten van een warm en koud ontbijtbuffet in het restaurant. Vanaf hier kijkt u prachtig uit over de gracht. In de avonduren worden er bij kaarslicht Venetiaanse specialiteiten en een uitgebreid scala aan lokale wijnen geserveerd. Het is een aanrader om hier te dineren.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Venetië - 5 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam – Venetië retour
 • Tien kilo handbagage per persoon
 • Vier overnachtingen in Hotel Continental in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Meet & Greet op de luchthaven van Venetië
 • Transfer per watertaxi van de luchthaven naar het hotel en retour onder begeleiding van een gids
 • Entreebewijs voor vioolconcert in de San Vidalkerk
 • Stadswandeling onder leiding van een Engelssprekende gids
 • Bezoek met entreebewijs aan het dogepaleis onder leiding van een Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage voor de vliegreis
 • Toeslag éénpersoonskamer 140,-
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen, circa 3,40 per persoon per nacht)
 • Koptelefoon tijdens bezoek aan het dogepaleis (circa 1,- per persoon, ter plaatse te voldoen)
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Lunches, diners en drankjes bij de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief