Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Salzburg

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Salzburg staat gelijk aan muziek;  het is de geboortestad van Mozart en de wereldberoemde film de ‘Sound of Music’ is hier opgenomen. Overal in de stad en omgeving  kom je dit thema tegen zoals het geboortehuis van Mozart, de wereldberoemde Festspiele , standbeelden en ook de filmlocaties van de ’Sound of Music’ in Salzburg en omgeving vormen nog altijd een belangrijke attractie.  Daarnaast wordt het sprookjesachtige stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd. Laten we hopen op een witte kerst, dat maakt deze reis helemaal compleet.

 

Inbegrepen bij deze reis

 • Voorovernachting met ontbijt in Veldhoven bij Eindhoven
 • Feestelijk kerstconcert in het Mozarteums in Salzburg
 • Stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bustour door het prachtige Salzburgerland onder leiding van een Nederlandssprekende gids

 

 

Muziek tijdens deze reis

Sound of Music: een deel van deze kerstreis zal in het teken staan van deze wereldberoemde musical en film. Salzburg en omgeving is de plek waar het verhaal zich afspeelt.

Onderleiding van een Nederlandssprekende gids maken we een wandeling langs de filmlocaties in Salzburg en bezoeken met onze bus de bekende locaties buiten de stad.

 

Het verhaal:  The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken The Sound of Music tot een klassieker op filmdoek en toneel.

 

MUZIEK TIJDENS DEZE REIS

Feestelijk kerstconcert – grote zal van het Mozarteums – 17.00 uur

Op 25 december is er een feestelijk kerstconcert in de grote zaal van het Mozarteums in Salzburg, wij hebben voor u kaartjes gereserveerd. Tijdens dit concert wordt het beroemde werk van Georg Fr. Händel,  das Oratorium  „ Der Messias“ (komp. 1741) met bijzondere  aria‘s  en koorzang, met als afsluiting natuurlijk het ‘Halleluja’. Een ander hoogtepunt is de jonge violist Felix Gutschi die o.a. Vivaldi zal spelen en de kerksonaten van Mozart.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 22 december: voorovernachting

Om u goed uitgeslapen op reis te laten gaan, hebben wij voor u een overnachting gereserveerd in het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Dit is tevens het vertrekpunt van onze reis naar Anif-Salzburg. U kunt uw auto hier parkeren totdat u terugkomt na de reis en het ontbijt bij deze overnachting is inbegrepen. Aankomst is mogelijk vanaf 15.00 uur.

 

Dag 2, vrijdag 23 december:  Veldhoven – Anif-Salzburg

Na een vroeg ontbijt  reizen we vandaag  naar onze eindbestemming Anif bij Salzburg, waar we tegen het diner aankomen. ’s Avonds dineert u in het hotel.

 

Dag 3, zaterdag 24 december: stadswandeling

Vandaag duiken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids in de muziekgeschiedenis van Salzburg. De bijzondere combinatie van Mozart en de Sound of Music zal u op heel wat bijzondere plaatsen in de stad brengen. Vanavond is het kerstavond en dit wordt in Oostenrijk traditiegetrouw met de familie gevierd en daarom zal u vanavond in het hotel extra verwend worden met een feestelijk 4-gangen kerstdiner. 

 

Dag 4, zondag 25 december: bustour

Niet alleen de stad Salzburg is als een ansichtkaart, ook de bergachtige omgeving is adembenemend. Samen met de Nederlandstalige gids maken wij een mooie rit door deze streek. Om 16.00 uur brengt de  bus u  naar het Mozarteums in Salzburg voor een bijzonder feestelijk kerstconcert in de mooie klassieke locatie.

 

Onder leiding van:

Domkapellmeister Janos Czifra, Gerrit Stadlbauer

 

Met medewerking van:

Orchester der Salzburger Dommusik

Salzburger Domkapellknaben – und Mädchen

Jugendkantorei am Dom

 

Sopran: Simone Vierlinger

Bariton: Thomas Schneider

Alt: Veronika Schieber

Tenor: Georg Dürnberger

 

Felix Gutschi, Sopraninoflöte

Cembalo: Alexander Steinbacher

  

Dag 5, maandag 26 december: vrije dag

Vandaag kunt u de dag naar vrije besteding invullen. Voor het hotel is een bushalte waarvandaan u eenvoudig de bus neemt naar het centrum van Salzburg. Neem de tijd voor een heerlijk kopje koffie, met een Oostenrijkse zoetigheid in één van de vele konditoreien (cafeetjes) en vergeet niet als souvenir een doosje Mozartkugels mee naar huis te nemen. ’s Avonds dineert u in het hotel.

 

Dag 6, dinsdag 27 december:  Anif  – Veldhoven

Na een vroeg ontbijt reizen we vandaag naar onze uitstapplaats in Veldhoven. Hier is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Accommodaties

Hotel Kaiserhof***

Hotel Kaiserhof is een traditioneel hotel-restaurant in het plaatsje Anif, op 7 km van het centrum...

Hotel Kaiserhof***

Hotel Kaiserhof is een traditioneel hotel-restaurant in het plaatsje Anif, op 7 km van het centrum van Salzburg. Slechts 150 meter van het hotel is een bushalte met verbindingen naar Salzburg. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van gratis WiFi, TV en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het restaurant serveert een keur aan Oostenrijkse specialiteiten uit Stiermarken en Salzburg en tijdens de kerstdagen serveren zij u een feestelijk kersdiner.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Salzburg - 6 dagen

Inbegrepen

 • Busretour van Veldhoven - Anif-Salzburg
 • Voorovernachting met ontbijt in een tweepersoonskamer in Veldhoven
 • 4 overnachtingen met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer in Anif-Salzburg
 • Feestelijk kerstdiner in het hotel op 24 december
 • Kerstconcert in de Mozarteums
 • Stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bustour door de omgeving van Salzburg onder leiding van een Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 120,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Niet beschreven maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

Op- en uitstapplaats van deze reis: NH Hotel Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Korting bij eigen vervoer reis 100,- per persoon. Ter plaatse neemt u deel aan het beschreven (bus)programma.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief