Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wenen

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Proef deze winter de sfeer en passie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een indrukwekkende stad met schitterende paleizen, barokke gebouwen en monumentale pleinen. Ontdek de mooiste plekjes van de stad te voet tijdens een stadswandeling, of bekijk de stad vanuit een traditionele paardenkoets of een heus reuzenrad. In de dagen rondom kerst geniet u van een extra bijzondere sfeer met de duizenden lichtjes die de stad sfeervol verlichtten. Ook op muzikaal gebied heeft Wenen veel te bieden. Zo kunt u optioneel tijdens deze reis genieten van een prachtig Johann Strauss Concert in de Kursalon, het grootste bouwwerk in het stadspark. Kortom, een veelzijdige stad waar u de kerstdagen heerlijk kunt doorbrengen!      

 

Inbegrepen bij deze reis

 • Voorovernachting met ontbijt in Veldhoven bij Eindhoven
 • Overnachting in Zuid-Duitsland op de heen- en terugreis
 • Stadstour onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Feestelijk kerstdiner in het hotel

 

Muziek tijdens de reis

Tijdens deze reis heeft u de mogelijkheid om één van de meest populaire kerstconcerten in Wenen bij te wonen. Het Johann Strauss Concert in de Kursalon. De Kursalon is het grootste bouwwerk in het stadspark, volledig opgetrokken in neorenaissance stijl. In de Kursalon waant u zich in vroegere tijden. Er worden geregeld concerten georganiseerd met muziek van Mozart en Johann Strauss. De concerten tijdens de kerst zijn wereldberoemd en zeer geliefd. Hier beleeft u een avond vol Weense sfeer en voor een ieder bekende klanken. Zie dag vijf in het dag tot dag programma voor de uitgebreide concertinformatie.

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag 21 december: Voorovernachting  

Om u goed uitgeslapen op reis te laten gaan, is er voor u een overnachting gereserveerd in het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Dit is tevens het vertrekpunt van onze reis naar Praag. U kunt uw auto hier parkeren totdat u terugkomt van uw reis. Het ontbijt bij deze overnachting is inbegrepen. Aankomst in het hotel is mogelijk vanaf 15.00 uur.

 

Dag 2, donderdag 22 december:  Veldhoven – Zuid-Duitsland

Na het ontbijt vertrekken we richting Zuid-Duitsland waar we na aankomst zullen dineren en overnachten.

 

Dag 3, vrijdag 23 december:  Zuid-Duitsland – Wenen

Na het ontbijt rijden we door naar onze eindbestemming, het indrukwekkend Wenen. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 4, zaterdag 24 december: Stadswandeling

Na een vroeg ontbijt wacht de Nederlandssprekende gids u op in het hotel voor een stadwandeling. De stad Wenen is als het ware één groot openluchtmuseum. U wandelt langs de prachtige gebouwen van het Kunsthistorisch- en Natuurhistorisch museum. Tussen beide gebouwen kunt u uw blik werpen op het Museumquartier. Een groot cultuurcomplex met  een juist  heel moderne uitstraling. Niet te vergeten is de Staatsopera, gelegen aan het begin van de KärtnerStrasse. Dit is het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk en is ’s avonds prachtig verlicht. Vanaf hier kunt u ook de trots van de stad zien: de Stephansdom. Kortom, tijdens deze tour ontdekt u alle schoonheden die de stad te bieden heeft. Deze avond zal er voor u een heerlijk feestelijk kerstdiner geserveerd worden in het hotel. Laat u verwennen!

 

Dag 5, zondag 25 december: Vrije dag – Johann Strauss Concert (optioneel)

Deze dag kunt u naar eigen invulling inplannen. Slenter door de mooi versierde straten of neem de Fiaker, een traditionele paardenkoets. In vroegere jaren waren dit de taxi’s in de stad. Tegenwoordig worden ze vooral voor sightseeing-ritjes gebruikt. De koetsiers, met traditionele bolhoed op hun hoofd, geven u uitleg over de bezienswaardigheden onderweg.  In het oude centrum zijn er verschillende opstapplaatsen te vinden. Om helemaal een goed uizicht over de stad te krijgen is het Prater een aanrader. Een groot park dat voor een deel is ingericht als attractiepark met een heus reuzenrad. In het park rondom het Prater is een grootse kerstmarkt.

 

Optioneel

U kunt bij uw boeking van deze reis concertkaarten bestellen voor het Johan Strauss concert in de Kursalon.

 

Johann Strauss Concert in de Kursalon

Beleef een avond vol Weense charme bij het Johann Strauss concert in de Kursalon. Tijdens het concert worden beroemde polka’s, walsen, duetten en aria’s ten gehore gebracht. Dit alles uitgevoerd door het beroemde Salonorchester Alt Wien. De muzici, operazangers en balletsolisten zullen u een onvergetelijke avond bezorgen!   

 

 • Aanvang: 20:15 uur
 • Duur: 2 uur
 • Kosten: 85,- per persoon

 

Dag 6, maandag 26 december: Vrije dag

De meeste winkels en enkele musea zijn vanaf vandaag weer geopend. Ook vandaag bent u weer vrij om te bepalen wat u vandaag gaat ondernemen. Wanneer u in Wenen bent moet u natuurlijk Slot Schönbrunn gezien hebben. Alleen van buiten ziet het er al prachtig uit en de lichtjes en versieringen laten het een sprookjeskasteel lijken.

 

Dag 7, dinsdag 27 december:  Wenen  – Zuid-Duitsland

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Wenen. Na het ontbijt vertrekken we richting het overnachtingsadres in Zuid-Duitsland. Hier komen we rond het diner aan.

 

Dag 8, woensdag 28 december: Zuid-Duitsland Veldhoven

Na het ontbijt reizen we door naar het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven, het eindpunt van onze reis waar we afscheid van elkaar zullen nemen.

Accommodaties

Hotel Regina***

Hotel Regina is een van de bekendste hotels van Wenen. Een charmant en historisch hotel (al meer dan...

Hotel Regina***

Hotel Regina is een van de bekendste hotels van Wenen. Een charmant en historisch hotel (al meer dan 100 jaar in bedrijf) van de bekende 'Kremslehner familie'. Het hotel is gelegen aan de historische Ringstrasse in het centrum, naast de Votiv kerk. Voor het hotel bevindt zich een klein stadspark. De binnenstad begint op 300 meter en u wandelt in een goed kwartiertje naar de Stephansplatz, een gezellig plein dat zowel overdag als ’s avonds bruist van de activiteiten. Tevens kent het hotel haar eigen gebakspecialiteit, de Kaiser Franz Joseph Torte. Alle elegante kamers beschikken over TV, radio, een kluisje, een minbar, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Iedere ochtend staat er in het restaurant een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar met heerlijk lokale specialiteiten en natuurlijk veel zoetigheid.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Wenen - 8 dagen

Inbegrepen

 • Busvervoer van Veldhoven naar Wenen retour
 • Voorovernachting met ontbijt in een tweepersoonskamer in Veldhoven
 • Overnachting met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer op de heen- en terugreis
 • Vier overnachtingen met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer in Wenen
 • Feestelijk kerstdiner in het hotel op 24 december
 • Stadstour onder leiding van een Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 160,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Johann Strauss kersconcert in de Kursalon à 85,- per persoon (optioneel)
 • Niet beschreven maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

Op- en uitstapplaats van deze reis: NH Hotel Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Korting bij eigen vervoer reis 100,- per persoon. Ter plaatse neemt u deel aan het beschreven (bus)programma.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief