Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Praag

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Het is niet voor niets dat Praag de bijnaam ‘de Gouden Stad’ heeft. De stad zal u versteld doen staan van de vele indrukwekkende en historische gebouwen die zich op loopafstand van elkaar bevinden. Wandel van het Wenceslasplein naar de Praagse Burcht, via het Gouden Straatje over de wereldberoemde Karelsbrug en langs talloze kerken en torens. Sla vooral ook niet de Joodse wijk over. Elk  heel uur heeft u de kans om het astronomisch uurwerk op het Oude Stadsplein in beweging te zien. Tijdens uw wandeling door de stad zijn er tal van warme, gezellige cafeetjes en bierlokalen om te pauzeren en te genieten van een kopje koffie of een lokale Pilsner Urquel. Dit alles in combinatie met een prachtig kerstconcert in de San Salvador kerk maakt dat u tijdens deze reis helemaal in de kerstsferen komt!

 

Inbegrepen bij deze reis

 • Voorovernachting met ontbijt in Veldhoven bij Eindhoven
 • Kerstconcert: The Four Seasons (Vivaldi) in de San Salvador kerk
 • Stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bustour in- en om Praag onder leiding van een Nederlandssprekende gids

 

Muziek tijdens deze reis

Tijdens deze reis kunt u gaan genieten van een kersconcert in de San Salvator Kerk (Kostel Nejsvětějšího Salv átore). Deze prachtige barokke kerk is een veel gebruikte locatie voor klassieke concerten. De kerk is duidelijk herkenbaar aan de beelden en vazen op de balustrade en bevindt zich bij de entree van de oude stad. De kaartjes voor het concert zijn voor u gereserveerd.

 

Het concert ‘The Four Seasons’ van Vivaldi wordt verzorgd door Cappella Regia Praha met een vioolsolo en orgelspel. Zie dag vijf in het dag tot dag programma voor de uitgebreide concertinformatie.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 22 december:  Voorovernachting

Om u goed uitgeslapen op reis te laten gaan, is er voor u een overnachting gereserveerd in het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Dit is tevens het vertrekpunt van onze reis naar Praag. U kunt uw auto hier parkeren totdat u terugkomt van uw reis. Het ontbijt bij deze overnachting is inbegrepen. Aankomst in het hotel is mogelijk vanaf 15.00 uur.

 

Dag 2, vrijdag 23 december:  Veldhoven Praag

Na het ontbijt rijden we door naar onze eindbestemming, het veelzijdige Praag. In de middag bent u vrij om de omgeving te verkennen. ’s Avonds dineert u in het hotel.

 

Dag 3, zaterdag 24 december: Stadswandeling

Het oude, indrukwekkende centrum van Praag leent zich perfect voor een mooie stadswandeling. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maakt u een uitgebreide wandeling langs de hoogtepunten in het centrum. De rest van de dag bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld van het Wenceslasplein naar de Praagse Burcht, via het Gouden Straatje over de wereldberoemde Karelsbrug en langs talloze kerken en torens. Sla vooral ook niet de Joodse wijk over. Elk  heel uur heeft u de kans om het astronomisch uurwerk op het Oude Stadsplein in beweging te zien. ’s Avonds dineert u in het hotel.

 

Dag 4, zondag 25 december: Vrije dag Kerstconcert: The Four Seasons (Vivaldi)

Deze dag kunt u naar eigen invulling inplannen. Slenter door de mooi versierde straten, vergaap u  aan de vele historische gebouwen en geniet van een drankje op één van de vele verwarmde terrassen. Alles is per openbaar vervoer en te voet goed te bereiken. ’s Avonds dineert u in het hotel.

 

Om 17.00 uur vindt het kerstconcert ‘The Four Seasons’ (Vivaldi) in de San Salvator kerk plaats. De kaartjes voor het concert zijn voor u gereserveerd. Onze bus zal het vervoer van en naar de San Salvator kerk voor u verzorgen.

 

Kerstconcert: The Four Seasons (Vivaldi) door Capella Regia Praha, vioolsolo en orgel:

W.A. Mozart: A Little Night Music - Allegro

J.S. Bach: Concerto for organ and strings, BWV 35

J.S. Bach: Air from Orchestral Suite No. 3

G.F. Handel: Christmas Prelude from Oratorio Messiah

 1. Dvořák: Preludium & Fugue in D Major
 2. Corelli: Christmas Concerto Grosso, No. 8 (Allegro and Pastorale)
 3. Michna: Czech Christmas music - Music for the Holy Year (for Organ solo)
 4. Schubert: Ave Maria
 5. Vivaldi: The Four Seasons - Autumn and Winter

 

Dag 5, maandag 26 december: Bustour omgeving Praag

Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we vandaag met onze eigen bus een tour door de omgeving van Praag. Niet alleen de stad staat boordevol bezienswaardigheden, ook buiten de stad is er veel te ontdekken. ’s Avonds dineert u in het hotel.

 

Dag 6 , dinsdag 27 december: Praag – Veldhoven

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Praag. Na het ontbijt vertrekken we naar het NH Hotel Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Tevens het eindpunt van onze reis waar we afscheid van elkaar zullen nemen.

Accommodaties

Hotel Olympik ****

Hotel  Olympik heeft een prettige ligging in een rustige, residentiële wijk van Praag. Door de...

Hotel Olympik ****

Hotel  Olympik heeft een prettige ligging in een rustige, residentiële wijk van Praag. Door de tramhalte  en een metrostation op 300 meter reist u in korte tijd naar het oude stadscentrum.

De kamers zijn voorzien van een minibar, TV en een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Het restaurant van Olympik serveert internationale gerechten en iedere ochtend wordt er een ontbijtbuffet verzorgd. ’s Avond kunt u een drankje drinken in de sfeervolle bar en uw geluk beproeven in het casino van het hotel waar u blackjack en roulette kunt spelen.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Praag - 6 dagen

Inbegrepen

 • Busvervoer van Veldhoven – Praag retour
 • Voorovernachting met ontbijt in een tweepersoonskamer in Veldhoven
 • Vier overnachtingen met ontbijt en diner in een tweepersoonskamer in Praag
 • Eenmaal kerstdiner met muziek, zoetigheden en punch
 • Kerstconcert in de San Salvator kerk
 • Stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bustour door de omgeving van Praag onder leiding van een Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 115,-
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Niet beschreven maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

Op- en uitstapplaats van deze reis: NH Hotel Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Korting bij eigen vervoer reis 100,- per persoon. Ter plaatse neemt u deel aan het beschreven (bus)programma.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief