Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

NED_Maastricht_shutterstock_138388874
Zuid Limburg & Aken
met IKK “De Regenboog”

Zuid Limburg & Aken met IKK “De Regenboog”

2 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Maastricht zal u verrassen en bekoren, want de Bourgondische sfeer, de ongedwongen uitstraling en de heuvelachtige omgeving maken het tot een stad met on-Nederlandse allure! Maar tijdens deze reis blijven we niet alleen in Maastricht. Zo staat het sprookjesachtige Thorn op het programma en steken we de grens over naar Duitsland. Kortom, een zeer afwisselende reis met wederom vele muzikale hoogtepunten die u absoluut niet mag missen.

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag:

Vanuit Lunteren rijden we richting het zuiden, waar we halverwege de morgen in het prachtige witte stadje Thorn een stop zullen maken zodat u op uw gemak een wandeling kunt maken en een kopje koffie kunt drinken. Rond lunchtijd komen we aan in de binnenstad van Maastricht en is er vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. Na de lunch zijn er 2 opties. Een stadswandeling o.l.v. een enthousiaste gids door de oude binnenstad of een fietstocht met ervaren lokale gids door Maastricht en het omringende heuvelland.   ’s Middags staat er (indien mogelijk) een Open Door Concert in één van de fraaie kerken van Maastricht, zoals de St. Janskerk, de Koepelkerk of de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek  op het programma. Aansluitend zullen we naar ons hotel in Valkenburg rijden waar we inchecken en de dag afsluiten met een heerlijk diner.

 

Dag 2, zaterdag:

Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Aken. Onderweg maken we een stop bij de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Deze enorme begraafplaats is met ruim 8.300 graven de grootste Amerikaanse begraafplaats buiten de VS. Als eerbetoon aan de gevallen soldaten schonk de Nederlandse regering de grond aan de American Battle Monuments Association. Hier op “Amerikaans grondgebied” verzorgt u een muzikaal eerbetoon aan de velen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Omstreeks 10.30 uur komen we aan in de keizerstad Aken waar vrije tijd is. U heeft ruim de tijd om de wereldberoemde Aachener Dom te bezoeken. In de ernaast gelegen Paltskapel kunt u tevens het praalgraf van Karel de Grote bewonderen. ’s Middags geven we een Open Door concert in de Citykirche St. Nicolaus. Deze kerk ligt op een steenworp afstand van de Markt en de Dom en is uitermate geschikt voor het geven van concerten. Uiteraard zullen we ook een aanvraag indienen om te zingen in de Dom van Aken. Deze kerk is echter vrij ‘klein’ en de mogelijkheden zijn iets beperkter. Graag bespreken we de mogelijkheden met u. Omstreeks 16.00 uur laten we Aken achter ons en rijden we richting Lunteren. Natuurlijk maken we onderweg een uitgebreide stop om deze reis smakelijk af te sluiten.

Accommodaties

Hotel Schaepkens van St. Fijt***

Dit hotel heeft een prachtige ligging in Valkenburg en beschikt over een uitstekend restaurant...

Hotel Schaepkens van St. Fijt***

Dit hotel heeft een prachtige ligging in Valkenburg en beschikt over een uitstekend restaurant, sfeervolle bar en een prachtige tuin met groot terras waar u kunt genieten van de groene omgeving. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, flatscreen tv, bureau, kluisje, telefoon, verwarming, kast en badkamer met douche en toilet. De hogere verdiepingen zijn bereikbaar met een lift.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
24-5-2019
 
Te boeken
205,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie Zuid Limburg & Aken

Inbegrepen

  • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten en diverse dranken.
  • 1 overnachting in het genoemde hotel op basis van halfpension
  • Kopje koffie met wat lekkers op dag 1
  • Stadswandeling of fietstocht door Maastricht
  • Gebruik zaal voor Bonte Avond op dag 1
  • Afscheidsdiner
  • Administratiekosten

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 35,-
  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief