Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Choir for a day – Guildford Cathedral o.l.v. Katherine Dienes

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Samen met anderen zingen in één van Engeland’s best bewaarde kathedralen onder leiding van de zeer gerenommeerde dirigente Katherine Diens? Schrijf u dan nu in voor dit prachtige projectkoor. Één van de Engelse tradities is de Evensong die  in veel Anglicaanse kathedralen al eeuwenlang wordt gezongen. Dit is een avondgebed die wordt gezongen door het koor en daarom ook wel de Choral Evensong genoemd. Tijdens onze studiereis zullen we onder leiding van de Engelse dirigent  Katherine Diens in één dag een Evensong instuderen welke we dan als ‘Visiting Choir’ in de prachtige Guildford Kathedral zullen uitvoeren. Uiteraard bent u als niet zanger ook van harte welkom! U zult versteld staan hoe het koor in deze korte tijd een bijzondere Evensong zal zingen.

 

Katherine Dienes

Ze is geboren en geschoold in Wellington (Nieuw Zeeland) en studeerde moderne talen en muziek aan de Victoria universiteit in Wellington. In 1991 verhuisde Katherine naar Winchester in Engeland, alwaar ze lessen volgde bij David Hill, Organist en master of music in Winchester Cathedral. Sinds 2008 is zij organist en Choirmaster van Guildford Cathedral. Zij was daarmee de eerste vrouw die deze positie in een grote Anglicaanse kathedraal werd benoemd. Katherine geeft nu jaarlijks diverse workshops in Amerika, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. Ook in Nederland heeft zij diverse malen een workshop gegeven en concerten met haar kathedrale koren verzorgd.

 

Guildford Cathedral

Guildford Cathedral is de laatste gebouwde Engelse kathedraal. Voor de tweede wereldoorlog is men al begonnen met de bouw, maar deze is tijdens de oorlog stil gelegd. In 1961 is de kerk gewijd tot kathedraal. Guildford Cathedral behoort tot de grootste kathedralen van Engeland. Meteen na de inwijding is men geheel volgens de Anglicaanse traditie begonnen met het opzetten van kathedrale koren. Eerst alleen een jongenskoor en later ook een meisjeskoor. Deze verzorgen om beurten de dagelijkse gezongen diensten. De kathedraal is gebouwd op Stag Hill en al van verre zichtbaar. Stat Hill is de hoogste en meest historisch plek van Guildford.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag  19 oktober: Nederland - Gent - Engeland

Vanuit onze opstapplaatsen in Utrecht en Breda rijden we naar het Belgische Gent waar we omstreeks 12.00 uur zullen arriveren. Gent,  de cultuurhoofdstad van Vlaanderen heeft een gezellig en zeer levendig centrum met prachtige grachten. U heeft hier vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. Omstreeks 14.30 uur vervolgen we onze reis naar Calais waar we de per ferry de oversteek maken naar Groot – Brittannië. Gelegenheid tot diner aan boord van de ferry (exclusief).

Verwachte aankomsttijd in het hotel ca. 20.30 / 21.00 uur (lokale tijd).

 

Dag 2, vrijdag  20 oktober: Londen

’s ochtends vertrekken we met de touringcar naar Londen! De grootse wereldstad bezit een uniek en prachtig cultureel erfgoed, verbonden aan een zeer rijke geschiedenis, gesierd met vele tradities, die een Engelse kracht uitstraalt. Londen is een stad waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. De stad is een plaats van contrasten die éénieder weet te boeien. Er is het Londen van de grote musicals, het klassieke Londen met de vele musea, of het Londen van de pubs.. en niet te vergeten.. het Londen met de Engelse (Anglicaanse) koormuziek!

 

Dag 3, zaterdag 21 oktober: Guildford - Workshop

Na het ontbijt heeft u tijd om ook het prachtige Guildford te bezoeken.  Guildford is een relatief klein stadje in het graafschap Surrey en is mooi gelegen aan de rivier de Wey.

Tip: breng een bezoek aan Guildford Castle, een verrassende oase van groen, rust en geschiedenis in het midden van de stad. De tuinen zijn prachtig onderhouden en vanuit de toren heeft u een mooi uitzicht over de stad. Omstreeks 12.30 uur maken we kennis met Kathedrine Diens en beginnen we met de workshop. Aanvang Evensong om 15.00 uur. Na afloop zullen we gezamenlijk dineren in het hotel.

 

Dag 4, zondag 22 oktober: Canterbury - Nederland

Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Canterbury  (ca. 1,5 uur rijden).

Het schilderachtige stadje Canterbury is gelegen in het prachtige groene kent. Een ongeëvenaarde geschiedenis gaat hier hand in hand met een kosmopolitische vitaliteit. Het middeleeuwse karakter van de binnenstad is zo sfeervol dat een wandeling door de stad puur genieten is. Canterbury is bekend vanwege de schitterende kathedraal. En het is hier waar u om 11.00 uur de Dienst kunt bijwonen. Na de dienst rijden we door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Verwachte aankomsttijd Breda: 22.00 uur, Utrecht ca. 23.15 uur.  Het einde van een zeer bijzondere reis!

Accommodaties

Holiday In Guidlford ****

Het Holiday Inn Guildford heeft een modern recreatiecentrum en een zwembad en biedt ruime...

Holiday In Guidlford ****

Het Holiday Inn Guildford heeft een modern recreatiecentrum en een zwembad en biedt ruime hotelkamers met airconditioning. Het ligt ongeveer 5 km van Guildford Castle en beschikt over een internationaal restaurant. Het centrum van Londen is in slechts 30 minuten bereikbaar. De lichte kamers in het Guildford Holiday Inn hebben banken en een eigen badkamer. De kamers bieden ook thee- en koffiefaciliteiten en een groot bureau. WiFi is beschikbaar in elke kamer tegen een toeslag. Het Spirit Health & Leisure Centre heeft een bubbelbad, een sauna, een stoomkamer en een volledig uitgeruste fitnessruimte. In de schoonheidssalons zijn behandelingen beschikbaar, waaronder aromatherapiemassage. Het restaurant heeft een terras op de binnenplaats. Het serveert een gevarieerd avondmenu en een warm ontbijt. De Lounge Bar biedt een verscheidenheid aan hapjes en drankjes en is voorzien van plasma-tv's.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Retour overtocht Calais – Dover
 • Drie overnachtingen in het **** hotel in Guildford  
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Driegangen diner op dag 3 in het hotel 
 • Workshop o.l.v. Kathedrine Diens in Guildford
 • Deelname aan de Choral Evensong
 • Bladmuziek
 • Excursie Londen
 • Excursie Canterbury
 • Reisleiding gedurende de reis (Sjouke Bruining)
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Repetitiedag 16 september in Woerden 15,-  o.l.v.  Sjouke Bruining
 • Eenpersoonskamertoeslag 95,-
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Diner op dag 1, 2 en 4
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten 25,- per boeking / factuur

Overige informatie

Opstapplaatsen voor deze reis zijn Utrecht en Breda.

 

Op zaterdag 16 september is er een repetitiedag in Woerden onder leiding van Sjouke Bruining. De repetitie duurt van 10:00 tot 15:00. De kosten voor de repetitiedag bedragen 15,- per persoon. 

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief