Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Zuid Limburg & Aken met IKK “De Regenboog”

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Maastricht zal u verrassen en bekoren, want de Bourgondische sfeer, de ongedwongen uitstraling en de heuvelachtige omgeving maken het tot een stad met on-Nederlandse allure! Maar tijdens deze reis blijven we niet alleen in Maastricht. Zo staat het sprookjesachtige Thorn op het programma en steken we de grens over naar Duitsland. Kortom, een zeer afwisselende reis met wederom vele muzikale hoogtepunten die u absoluut niet mag missen.

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag:

Vanuit Lunteren rijden we richting het zuiden, waar we halverwege de morgen in het prachtige witte stadje Thorn een stop zullen maken voor een wandeling en een kopje koffie. In de Abdijkerk van Thorn zal een film worden vertoond over de historie van de kerk en bezichtigen we de kerk. We zingen hier gezamelijk voordat we verder rijden naar Maastricht. Rond lunchtijd komen we aan in de binnenstad van Maastricht en is er vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. 's Middags zijn er twee excursies waar u uit kunt kiezen (graag bij boeking opgeven). Een stadswandeling met een enthousiaste gids door de oude binnenstad of een fietstocht (max. 30 personen) met ervaren lokale gids door de stad. Na onze ontdekkingstocht door Maastricht zullen we naar ons hotel in Valkenburg rijden waar we inchecken en van een heerlijk dinerbuffet kunnen genieten. 's Avonds hebben we samen een gezellige avond in het hotel.

 

Dag 2, zaterdag:

Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar keizerstad Aken waar we beginnen met een zangmoment in de Dom. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken. U heeft ruim de tijd om deze wereldberoemde Aachener Dom te bekijken. In de ernaast gelegen Paltskapel kunt u tevens het praalgraf van Karel de Grote bewonderen. Aan het begin van de middag rijden we naar Gulpen en zingen we samen in de St. Petruskerk. Hierna lopen we naar de naastgelegen Gulpener Bierbrouwerij waar we eerst een presentatie krijgen in het Biertheater over de Vrije Brouwer en hun duurzaamheids filosofie en aansluitend een rondleiding. We sluiten onze reis af met een diner in het Brouwlokaal van de bierbrouwerij en hierna rijden we terug naar de uitstapplaats in Lunteren.   

Accommodaties

Hotel Schaepkens van St. Fijt***

Dit hotel heeft een prachtige ligging in Valkenburg en beschikt over een uitstekend restaurant...

Hotel Schaepkens van St. Fijt***

Dit hotel heeft een prachtige ligging in Valkenburg en beschikt over een uitstekend restaurant, sfeervolle bar en een prachtige tuin met groot terras waar u kunt genieten van de groene omgeving. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, flatscreen tv, bureau, kluisje, telefoon, verwarming, kast en badkamer met douche en toilet. De hogere verdiepingen zijn bereikbaar met een lift.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Zuid Limburg & Aken

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten en diverse dranken
 • Overnachting in het genoemde hotel op basis van halfpension
 • Kopje koffie met wat lekkers op dag 1
 • Entree en filmvoorstelling Abdijkerk Thorn
 • Stadswandeling of fietstocht door Maastricht (fietstocht max. 30 personen). Voor de fietstocht dient u te beschikken over een goede conditie. De fietstocht is reeds volgeboekt. 
 • Rondleiding Gulpener Bierbrouwerij
 • Afscheidsdiner
 • Administratiekosten

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer € 35
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Overige informatie

Prijsindicatie is 150,- per persoon.

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief