Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Naar Duitsland

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Op slechts 2,5 uur rijden van de Nederlandse grens ligt het pittoreske plaatsje Soest, een mooie Hanzestad met vakwerkhuizen. Hier kunt u genieten van een paar mooie muzikale dagen in deze prachtige omgeving! Dit allemaal o.l.v. Marijn de Jong (dirigent), Diddy van der Stouwe (organist) en Joalien van den Houten (solist).

Programma

Dag 1

In de ochtend vertrekken we richting Soest en op onze route bezoeken we eerst Münster. De meeste mensen kennen Münster van de beroemde ‘Vrede van Münster’ uit 1648 en de plek waar dit vredesverdrag is getekend kan nog steeds bezocht worden. Maar Münster is veel meer en is tegenwoordig ook een stad van studenten, musea, restaurants en terrasjes. Eén van de belangrijke bezienswaardigheden is de Dom van Münster waar we rond de middag zullen proberen medewerking te verlenen aan het middaggebed. Op eigen gelegenheid kunt u Münster ontdekken en lunchen waarna we vervolgens de reis voorzetten naar Soest voor diner en overnachting.

 

Dag 2

Soest is een hanzenstad met een prachtig historisch centrum met vakwerkhuizen. Het plaatsje is mooi gelegen in het hart van Westfalen en in de Soester Börde, een cultuurlandschap dat de overgang vormt tussen het Sauerland en het Münsterland. Ofschoon Soest niet aan het water ligt is het door de gunstige ligging toch een hanzenstad geworden. Al ca. 1000 jaar n.C. werd er in Soest veel handel gedreven en dat heeft er voor gezorgd dat de inwoners van Soest tot op de dag van vandaag erg gastvrij zijn.  Na het ontbijt starten we de dag met een rondleiding door de stad onder leiding van een Nederlandsprekende gids. Het is ook mogelijk om een fietstour door de stad te doen en we kunnen de groep ook beide mogelijkheden aanbieden zodat er (vooraf) gekozen kan worden. De lunch is op eigen gelegenheid. In de middag vertrekken we naar één van de mooie kerken waar we een middagconcert zullen verzorgen. Na het concert vertrek naar het hotel voor het diner. Het eventuele avondprogramma kunnen we in overleg samenstellen.

 

Dag 3

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we richting  Xanten waar we bijvoorbeeld in de St. Viktor Dom een optreden kunnen verzorgen. De charmante stad aan de Nederrijn houdt jong en oud in haar ban; en dat al 2000 jaar lang! Destijds bouwden de Romeinen hier één van hun belangrijkste nederzettingen van Neder-Germanië. Xanten heft een mooi middeleeuws centrum. In Xanten heeft u vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch vertrekken we weer richting Kampen.

Accommodaties

Hotel am Wall

Dit hotel ligt in het hart van het historische Soest, op slechts 200 meter van de schilderachtige...

Hotel am Wall

Dit hotel ligt in het hart van het historische Soest, op slechts 200 meter van de schilderachtige oude stad en op 1,5 km van het treinstation. U vindt rustige, comfortabel ingerichte kamers in Hotel am Wall, die allemaal voorzien zijn van satelliet-tv en gratis WiFi. Er wacht u elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet in de lichte ontbijtzaal, een goede start van een leuke dag in de stad.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

  • Vervoer en verblijf op basis van halfpension
  • Stadswandeling Soest onder leiding van een Nederlandstalige gids ca. 1,5 uur
  • Toeristenbelasting
  • Muzikale begeleiding
  • Reisbegeleiding MCT

 

 

Niet inbegrepen

  • Eenpersoonskamertoeslag 50,-
  • Lunches en drankjes bij de maaltijden, fooien
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur
  • Administratiekosten

DIRIGENT: MARIJN DE JONG

ORGANIST: DIDDY VAN DER STOUWE

SOPRAANSOLIST: JOALIEN VAN DEN HOUTEN

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief