Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Beleef Kent muzikaal!

Koorreis | Busreis

Met de koren van Peter Burger

Begeleiding door Leo Vroegindeweij

 

Na de geslaagde concertreis in 2017 staat er ook in 2018 een mooie reis op het programma. Dit keer steken we het kanaal over en brengen we een bezoek aan Kent met de prachtige steden Canterbury, Rochester, Maidstone Londen en Rye!

Stuk voor stuk prachtige steden om te bezoeken én alle steden bieden zeer bijzondere concertlocaties! 

 

Vier dagen samen genieten; van elkaar, van de zang en van prachtige steden! Reist u mee?

Van dag tot dag

Dag 1: Dinsdag 25 september 2018

Vertrek uit Hazerswoude, Katwijk, Nieuwpoort en Ede  naar  Calais in Frankrijk. Hier gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee omhoog rijzen. Nadat we de klok een uur terug hebben gezet rijden we verder richting Canterbury waar vrije tijd is en men zelf de eerste indrukken van dit mooie stadje op kan doen. Canterbury is met name bekend vanwege de schitterende kathedraal. Om 17.30 uur vind hier de gezongen Evensong plaats welke we bij zullen wonen, een prachtige ervaring! Vervolgens rijden we door naar ons hotel waar we zullen genieten van een smakelijk diner. 

 

 

Dag 2: Woensdag 26 september  2018 

In verband met de beschikbaarheid van de kerken in Rochester hebben we het programma vandaag aangepast naar een misschien nog mooier alternatief in Cranbrook:

Vandaag dompelen we ons onder in de Engelse cultuur en ontdekken het echte Engelse platteland op zijn best. We maken een tocht door de Weald of Kent ofwel de “Garden of England”.  Een gebied met dorpen en steden die rijk zijn aan geschiedenis, cultuur en een schilderachtig landschap.

We brengen een bezoek aan het middeleeuwse stadje Cranbrook wat ook wel bekend staat als 'Hoofdstad van de Weald'. Het is een klein charmant stadje en heeft een geweldige kleine hoofdstraat en de historische St. Dunstan's Church - ooit 'de kathedraal van Weald' genoemd. Hier in deze prachtige kerk zal het koor om 10.00 uur de dienst begeleiden. Na de dienst biedt de kerk ons een kopje Koffie aan.  Vervolgens maken we ons weer klaar om te zingen en verzorgen we nog een mooi concert in de ze kerk.  Om 12.00 uur vervolgen we onze reis naar Turnbridge Wells, een kuuroord met geplaveide straatjes en Georgische architectuur. Het heeft een overvloed aan cafés en restaurants waar gelegenheid is om te lunchen. Omstreeks 16.30 uur staat er een vroeg diner klaar in het hotel. Na het diner rijden we naar de All Saint Church in Maidstone waar we een mooi avondconcert verzorgen. Een mooie afsluiter van een fantastische dag!

 

Dag 3: Donderdag  27 september  2018  

Vandaag staat Londen op het programma! Een city tour door deze indrukwekkende metropool mag absoluut niet ontbreken tijdens onze reis. Onder leiding van Nederlandstalige gidsen zien we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Tower of Londen, St. Paul’s Cathedral, Londen Eye, Buckingham Palace, de Big Ben en nog veel meer.

 

Na deze tour is er gelegenheid om te lunchen. In de middag concert in de prachtige Southwark Cathedral, een unieke kans om te zingen in deze monumentale Cathedraal. Deze kerk was de parochiekerk en werkplaats van William Shekespeare en de plaats waar Charles Dickens veel tijd doorbracht. De Akoestiek in deze kerk is uitstekend! Zeker het hoogtepunt van de reis!

 

Dag 4: Vrijdag 28 september 2018

Alweer de laatste dag van de reis. Voordat we het eiland verlaten maken we nog een uitstap naar Rye. Dit middeleeuwse plaatsje is met zijn mooie vakwerkhuisjes en kinderkopjesstraten heel leuk om doorheen te wandelen en een cream tea te drinken. We zullen hier de reis afsluiten met een zangmoment in de St. Mary's Church.

 

Vol indrukken beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Via Dover reizen we wederom met de ferry terug naar het vasteland. Onderweg kunt u nog genieten van een smakelijk afscheidsdiner in Bergen op Zoom. Na dit diner worden we weer naar de opstapplaatsen gebracht. 

Accommodaties

Mercure Hotel Maidstone Great Danes****

Het viersterren Mercure Maidstone Great Danes Hotel is gebouwd rondom een ​​Georgiaans landhuis met...

Mercure Hotel Maidstone Great Danes****

Het viersterren Mercure Maidstone Great Danes Hotel is gebouwd rondom een ​​Georgiaans landhuis met circa 64 hectare eigen terrein en ligt naast het Kasteel van Leeds. In de hele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar.

 

Het hotel is van alle gemakken voorzien, zo kunt u terecht in het wellnesscentrum met fitnesscentrum, binnenzwembad, hot tub en sauna van het hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Beleef Kent Muzikaal - 4 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer en beschikking over Tourist Class Touringcar 
 • Overtocht via de ferry  Calais – Dover  / Dover – Calais
 • 3 overnachtingen in het viersterrenhotel in Maidstone   
 • Verblijf op basis van halfpension in het hotel (ontbijt en avondeten)
 • Stadstour door Londen onder leiding van Nederlandstalige gidsen
 • Afscheidsdiner tijdens de terugreis
 • Concerten zoals beschreven in het programma
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 99,-
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten €19,-  per boeking

Overige informatie

 

Reissom

De reissom voor deze prachtige reis bedraagt € 469,- per persoon exclusief bijkomende kosten (zie Niet inbegrepen)

 

Vragen?

Indien u vragen heeft over de reis kunt u altijd contact opnemen met de reiscommissie of ons kantoor via info@mctreizen.nl of 088 3100 590

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief