Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Zangreis Elzas o.l.v. Peter Burger

4 dagen

Koorreis | Busreis

We brengen een bezoek het jonge en dynamische Straatsburg: de hoofdstad van Europa en van de Elzas! Deze stad zal u verrassen door het bruisende karakter en het culturele aanbod. In het centrum van de stad, omringd door de armen van de Ill, vindt u de meeste locaties en monumenten waaraan Straatsburg zijn bekendheid te danken heeft, zoals de kathedraal, het Maison Kammerzell, de wijk Petite France en de Ponts Couverts. Maar er staat meer op het programma! Zo bezoeken we de prachtige Elzas streek, een bijzondere streek met een zeer eigen cultuur en een lekkere keuken. Daarnaast staat de  streek staat bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas.

 

Programma

Dag 1: Nederland – Oberharmersbach 

Vertrek in de ochtend vanuit Nederland richting de Elzas. Na zo’n 3,5 /4 uur maken we een stop in Koblenz voor een zangmoment in de Jesu Herz Kirche. Een prachtige ervaring voor het koor. Na dit zangmoment is er vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. Na de lunch stappen we weer in de bus en vervolgen we onze reis naar ons hotel waar een heerlijk diner ons staat te wachten.

 

Dag 2: Straatsburg

Na een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we vanuit het hotel naar Straatsburg . Na aankomst maken we een prachtige boottocht om zo deze stad vanaf het water te ontdekken. Deze boottocht neemt u ook mee langs het Europees Parlement. Na deze boottocht heeft u gelegenheid om te lunchen en kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in de stad.  In de middag willen  we  een zangmoment te verzorgen in de Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Voordat we gaan genieten van het diner willen we een mooi zangmoment met elkaar beleven in de tegenover het hotel gelegen St. Gallus kerk.

 

Dag 3: Dagtocht door de Elzas streek 

Via de geweldig mooie Route du Vin ontdekken we de Elzas. Overal ziet u de wijnvelden waar de druiven wachten om geplukt te worden. Halverwege de ochtend maken we een koffiestop in het wijnstadje Riquewihr. Riquewihr is een klein, sfeervol, liefelijk dorpje dat in 500 jaar tijd nauwelijks is veranderd. Riquewihr ligt te midden van de Elzasser wijnstreek en u vindt dan ook volop de gelegenheid om de verschillende wijnen te proeven.  Rond de middag komen we aan in Colmar, de wijnhoofdstad gelegen in het hart van de Elzas. Ruim 80.000 inwoners telt Colmar, maar het historische centrum voelt kleinschalig, intiem en zelfs bijna dorps aan. Dat komt omdat de oude stad geheel in de middeleeuwse luister is hersteld, met kronkelige straatjes en schilderachtige pleintjes. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen. Natuurlijk mag op deze dag door de wijnstreek een proeverij niet ontbreken. In een prachtig gelegen oud wijnhuis krijgen we een rondleiding door de cave waar we veel zullen horen over het oude en huidige proces. Aansluitend wandelen we naar de zeer moderne ontvangstruimte waar we een aantal heerlijke wijntjes aangeboden krijgt. Ondertussen kunt u genieten van het indrukwekkende uitzicht.

 

Dag 4 : Vrijdag: Worms -  Nederland

Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis. Dit maal rijden we via Worms waar we tegen de middag aankomen.  Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen en de stad ontdekken.  In de prachtige Dom in Worms zullen we ons laatste muzikale moment van deze reis met elkaar beleven. In  de middag verlaten we de stad en  rijden we richting Nederland waar we genieten van een smakelijk afscheidsdiner. 

Accommodaties

Hotel Bären – Oberharmersbach

De familie Kuber hebben met hun Bären concept echt een naam gemaakt als hotel voor familie- en...

Hotel Bären – Oberharmersbach

De familie Kuber hebben met hun Bären concept echt een naam gemaakt als hotel voor familie- en groepsvakanties. Het hotel beschikt over  diverse zalen, een Biergarten, terras, restaurants, wijnkelder en tegenover het Bären hotel bevindt zich de gezellige Bären Stube. De comfortabele tweepersoonskamers beschikken ten minste over een TV, kluisje, föhn, douche en toilet. Het hotel organiseert diverse activiteiten zoals een workshop Schwarzwalder Kirschtaart en een fokloristische avond.

 

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
21-9-2021
 
Te boeken
435,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

INBEGREPEN:

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten.
 • 3 Overnachtingen in het genoemde *** hotel met verblijf in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van half pension  
 • Boottocht door Straatsburg
 • Wijnproeverij dag 2
 • Afscheidsdiner dag 4
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Deskundige reisbegeleiding MCT

NIET INBEGREPEN

 • 1-persoonskamertoeslag  € 65,-  
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Evt. verzekeringen
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten € 12,50 per factuur

 

OVERIGE INFORMATIE

Het minimum aantal deelnemers is 100 

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

 

Busopstapplaatsen

 • Katwijk – Ichtuskerk
 • Hazerswoude - Hervormde kerk
 • Ede – Bethelkerk Ede
 • Nieuwpoort - Parkeerterrein tegenover de Spar
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief