Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Luxemburg met Samengesteld Mannenkoor

Koorreis | Busreis

Musici: Hugo van der Meij, Hendrik van Veen, Jan Rozendaal

 

Reis of Zing mee met het samengesteld mannenkoor

 

Een fantastische 2-daagse mannenkoorreis naar Luxemburg onder de muzikale leiding van drie enthousiaste musici: Hugo van der Meij, Hendrik van Veen en Jan Rozendaal.

Tijdens deze prachtige reis van MCT Reizen bezoeken we Maastricht, Diekirch, Luxemburg en de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle. Een veelbelovende reis door de combinatie van samen zingen op bijzondere locaties en een afwisselend toeristisch programma.

 

We zoeken enthousiaste mannen die mee willen zingen in dit samengestelde koor. Na aanmelding zullen we de muziek toesturen zodat u thuis kunt repeteren. Ca. 3 weken voorafgaande aan de reis zal er een gezamenlijke repetitie ingepland worden.

 

Natuurlijk bent u als toehoorder ook van harte welkom!

Speciaal voor de meereizende vrouwen / sympathisanten zullen de concerten worden aangevuld met korte samenzangmomenten.

Van dag tot dag

Dag 1: vrijdag 28 april 2017

’s Ochtends vertrekken we vanuit onze Opstapplaats in Utrecht richting Luxemburg. We reizen via Maastricht, één van de oudste steden van Nederland, met de vele prachtige kerken, kleine straten met een gevarieerd en rijk winkelaanbod en gezellige terrassen.

Bezienswaardigheden van de stad zijn o.a. de St. Servaasbasiliek en natuurlijk de St. Janskerk, beide gelegen aan ’t Vrijthof. In één van de kerken geven we een concert.

 

Na de lunch, op eigen gelegenheid, reizen we naar de stad Diekirch. Deze stad heeft een autovrij centrum met authentieke winkels, wandelpaden en oorlogsherinneringen. Ook vinden we hier verschillende musea en e oude St. Laurentiuskerk, een historisch monument en gebouwd op de overblijfselen van een belangrijke villa. In deze kerk houden we een mooi concert.

 

Aan het einde van de dag rijden we naar Luxemburg stad, naar Hotel Ibis Luxumbourg Sud waar we zullen verblijven. In het hotel genieten we van een smakelijk diner.

 

Dag 2: zaterdag 29 april 2017

Na het ontbijt maken we o.l.v. gidsen een stadstour per bus door Luxemburg stad.

We zien de kazematten, de ondergrondse militaire vestigingsgordel die de stad verdedigd heeft tegen vijanden. Ook zien we de Kathedraal de Notre-Dame waar in de crypte diverse leden van de groothertogelijke familie begraven zijn. U kunt genieten van de prachtige glas in lood ramen en het orgel uit de 17e eeuw. Op het Place Gauillaume II staat het grote beeld van Willem II, Koning der Nederlanden en Staatshertog van Luxemburg.

 

Na de lunch op eigen gelegenheid rijden we verder richting België, naar de Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle in Hombourg. Na aankomst krijgt u onder leiding van een gids een rondleiding. Op deze begraafplaats liggen de graven van 7989 gesneuvelde Op deze gedenkwaardige plaats zullen we samen zingen.

Na dit indrukwekkende bezoek rijden we terug naar de opstapplaats in Utrecht. Het einde van twee bijzondere dagen.  

Accommodaties

Ibis Luxembourg Sud***

Het comfortabele hotel Ibis Luxembourg Sud*** bevindt zich in Livange, een buitenwijk ten zuiden van...

Ibis Luxembourg Sud***

Het comfortabele hotel Ibis Luxembourg Sud*** bevindt zich in Livange, een buitenwijk ten zuiden van Luxemburg-Stad. Het hotel beschikt over 105 kamers voorzien van airconditioning. Het biedt tevens een restaurant, bar met een terras voor lichte maaltijden en 24-uurs snacks, twee vergaderzalen en gratis parkeergelegenheid. Wifi-internettoegang is aanwezig. Uw hotelkamer is functioneel, comfortabel en ideaal om te ontspannen. Alles wat u nodig hebt is aanwezig: queensize bed met dekbed, groot bureau, gratis wifi, telefoon, televisie met internationale kanalen en een badkamer met douche en haardroger.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Luxemburg - 2 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per tourist class touringcar
 • 1 overnachting in Ibis Luxembourg Sud ***
 • Verblijf op basis van half pension
 • Stadstour o.l.v. een gids in Luxemburg
 • 3 locaties voor koor- en samenzang
 • Repetitie voorafgaande aan de reis
 • Begeleiding vanuit MCT
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 35,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Lunches
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur
 • Reserveringskosten 15,- per boeking

Overige informatie

De busopstapplaats voor deze reis is Utrecht. 

 

Behalve voor zangers is deze reis ook te boeken voor toeschouwers en supporters. 

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief