Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Koorreis Elzas met Sursum Corda

Koorreis | Busreis

Graag presenteren wij u een 4 daagse koorreis naar Duitsland en Frankrijk!

We bezoeken de prachtige Elzas streek, een bijzondere streek met een zeer eigen cultuur en een lekkere keuken. Daarnaast staat de  streek  bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas. Natuurlijk mag een bezoek aan de wijnhoofdstad van deze streek, Colmar, niet ontbreken. Het prachtige historische centrum is meer dan de moeite waard. Een dagje Straatsburg met de kathedraal en zijn vele monumenten behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom, meer dan de moeite waard om met elkaar te gaan ontdekken!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag 4 juni 2019

Vertrek in de ochtend vanuit Sliedrecht richting de Elzas. Na zo’n 3,5 /4 uur maken we een lange stop in Keulen. Om 12.00 uur vindt in de gigantische Dom het traditionele ” Mittagsgebet” plaats. Een gebedsdienst van ongeveer 20 minuten.  In deze korte dienst zingt een koor op het koorpodium, direct naast het hoofdaltaar, drie a vier liederen. Omdat de kerk meestal helemaal vol is, is dit een onvergetelijke ervaring voor een koor. Na dit gebed is er vrije tijd in Keulen en gelegenheid om te lunchen. Omstreeks 14.30 uur stappen we weer in de bus en vervolgen we onze reis naar het hotel in Colmar.  Onderweg maken we nog een lange stop om te dineren..

 

Dag 2, woensdag 5 juni 2019

Optie 1 - Dagtocht Elzas en Vogezen

Na het ontbijt rijden we naar Munster, gelegen in het hart van de Elzas in één van de grootste en prachtig valleien van de streek.

Munster is bekend vanwege de beroemde Munster kaas én van de vele ooievaars die in het voorjaar de stad aandoen om er te broeder. De nesten staan op de daken in het centrum en het is een geweldige beleving om de ooievaars over te zien vliegen. Daarnaast beschikt de stad over een mooi historische erfgoed en een prachtige natuurlijke omgeving.

We vervolgen onze tocht via een schitterende route door de natuur langs o.a. Col de la Schlucht, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Vogezen. Ook bezoeken we vandaag Kaysersberg, de geboorteplaats van Albert Schweitzer, een Frans-Duitse arts, lutherse theoloog, filosoof en musicus. De stad heeft een prachtig middeleeuws centrum met de oude kasteelruïne en huizen in gotische stijl.

 

Optie 2 - Straatsburg

Na het ontbijt rijden we naar Straatsburg voor een we een rondrit met de touringcar langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Na deze tour vervolgen we de rondleiding te voet door het centrum van Straatsburg. (In totaal ca. 2 uur durend)

De rest van de dag is vrij te besteden in Straatsburg.

 ’s Avonds genieten we van een smakelijk diner in het hotel in Colmar!

 

Dag 3: Donderdag 6 juni 2019

Vandaag maken we een mooie tocht door de Elzas.

We bezoeken Haut Koenigsbourg. Op een hoogte van 750 meter, op de top van een rotspartij, ligt hier het kasteel van Haut Koenigsbourg. Het is een ridderburcht in de klassieke stijl, met zware muren, hoge wachttorens en diepe grachten. Ronduit adembenemend is het uitzicht vanaf het kasteel. Op een heldere dag ziet u zelfs de Berner Alpen loggen! Rond de middag brengen we een bezoek aan het wijnstadje Riquewihr. Riquewihr is een klein, sfeervol, liefelijk dorpje dat in 500 jaar tijd nauwelijks is veranderd. Riquewihr ligt te midden van de Elzasser wijnstreek en u vindt dan ook volop de gelegenheid om de verschillende wijnen te proeven.

We sluiten de dag af met een bezoek aan Colmar, de wijnhoofdstad gelegen in het hart van de Elzas. Ruim 80.000 inwoners telt Colmar, maar het historische centrum voelt kleinschalig, intiem en zelfs bijna dorps aan. Dat komt omdat de oude stad geheel in de middeleeuwse luister is hersteld, met kronkelige straatjes en schilderachtige pleintjes. Na aankomst genieten we van een ontspannende gondelvaart. Vervolgens is er vrije tijd. We raden aan om een bezoek te brengen aan de markthallen, zie excursies.

 

Dag 4 : Vrijdag 7 juni 2019

Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis. In de omgeving van Luxemburg zal er stop worden ingepland bij een wegrestaurant. Vervolgens rijden we door voor een bezoek aan de kanaallift van Strépe-Thieu in Le Roeul, de grootste bootlift ter wereld.

Het bezoek aan de kanaallift van Strépy-Thieu, de grootste bootlift ter wereld, staat bol van de ontdekkingen: een indrukwekkende machinezaal, een wondermooi panorama met zicht op de site en de omliggende streek, maquettes en interactieve spelen of een tentoonstelling van fossielen die tijdens de opgraafwerken op de werf gevonden werden. Ontdek verschillende beroemde Belgische figuren die de geschiedenis van ons land hebben bepaald. Bekijk de film over de werking van dit kunstwerk met zicht op de machinezaal. Onderweg terug naar Sliedrecht zullen we nog genieten van een smaakvol afscheidsdiner.  

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Koorreis Elzas met Sursum Corda - 4 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Drie overnachtingen in *** hotel met verblijf in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van half pension
 • Driegangen afscheidsdiner tijdens de terugreis
 • Stadsexcursie door Straatsburg onder leiding van deskundige gidsen
 • Excursie door Haut Koeningsbourg
 • Gondeltocht door Colmar
 • Bezoek, rondleiding en boottocht bij de kanaallift van Strépy-Thieu
 • Fooien voor de chauffeur en gidsen
 • Administratiekosten
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 45,- per persoon
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Evt. verzekeringen
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)

Overige informatie

- Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 oktober 2018

- De reissom voor deze reis is 425,- per persoon

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief