Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Met Tricolore naar Dresden

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Ook in 2018 organiseert Tricolore in samenwerking met MCT Reizen een concertreis. Dit keer staat Dresden op het programma.

 

Dresden

Dresden staat garant voor een onvergetelijke koorreis. Deze stad, geprezen als het “Florence van het Noorden’ biedt een stijlvol en elegant decor voor prachtige concerten en een aangenaam verblijf.

Dresden wordt ook wel ‘de Parel’ van de Barok’ genoemd en u zult zelf ervaren dat daar geen woord van gelogen is. In het centrum van de stad vinden we werkelijk gigantische lustpaleizen en andere rijk versierde monumenten, het een nog mooier dan het andere. 

Maar we maken ook een uitstapje naar een schitterend natuurgebied in de omgeving; Saksisch Zwitserland en brengen een bezoek aan het prachtige Slot Moritzburg.

Van dag tot dag

Dag 1: dinsdag 22 mei 2018

’s Ochtends vertrek richting Duitsland vanuit de verschillende opstapplaatsen (Lunteren, Ederveen en Nijkerk). Na zo’n 3-4 uur rijden maken we een lange stop in Soest, de stad van de Duitse Middeleeuwen.

Soest met zijn Altstadt met vakwerkhuizen en smalle straten met kinderkopjes, was vroeger de belangrijkste marktstad in Noord – Westfalen en telt tegenwoordig veel architectonische en culturele schatten. De kerken domineren de skyline en in één van deze kerken, de St. Maria zur Hohe Kirche trachten we ons eerste concert te verzorgen.

Deze Evangelische kerk, ook wel Hohnekirche, is een belangrijke kunsthistorische kerk met een goede akoestiek. Het is een mooie kerk met verschillende bouwstijlen. De kerk is gelegen achter het ziekenhuis en vandaar wordt er ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Nadat we lekker hebben gezongen en hebben gegeten vervolgen we onze reis verder naar Dresden waar we rond 19.30 uur zullen aankomen. Na aankomst staat er een smakelijk diner voor ons klaar.

 

Dag 2: woensdag 23 mei 2018

Na het ontbijt brengt de bus ons naar het centrum van de stad waar u op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. In het centrum van de stad vinden we werkelijk gigantische paleizen en andere rijk versierde monumenten, het een nog mooier dan het andere. We bezoeken bijvoorbeeld de Zwinger, een uitbundig gedecoreerd paleis uit de 18e eeuw, gelegen temidden van uitgestrekte parken. Vanaf de Theaterplatz heeft u uitzicht op een groot aantal prachtige monumenten, waaronder de Semperoper (met een interieur dat doet denken aan een Venetiaans paleis), de Hofkirche en de Hausmannsturm.

Misschien wel het hoogtepunt van deze dag is het bezoek aan de Frauenkirche met kort zangmoment! De 95 meter hoge kerk is hét symbool van Dresden.

In de middag maken we een rit per historische stoomtrein naar Moritzburg, bekend vanwege het Slot Moritzburg. Dit slot kunt u op eigen gelegenheid ontdekken. In Moritzburg is vrije tijd en heeft u de gelegenheid om te wandelen of lekker wat te drinken.

Gezamenlijk diner in het hotel.

 

Dag 3: donderdag 24 mei 2018

Vandaag staat er een dagtocht naar een schitterend natuurgebied op de planning: Saksisch Zwitserland is een grillig zandsteengebergte langs de oevers van de Elbe, een stenen woud van honderden bizarre rotsformaties die het landschap omtoveren in een tuin met een geheel eigen, mystieke sfeer.

We bezoeken Bastei (per bus) en maken rond het middaguur een lange stop in Pirna waar vrije tijd is en gelegenheid om te lunchen.

En ook in Pirna staat weer een concert op de planning, in de St. Marien Stadtkirche. De kerk van St. Marien Pirna is nog steeds het meest imposante gebouw in de oude stad Pirna, en de kerktoren is te zien vanaf elke steeg. De evangelische lutherse kerk van St. Marien getuigt van de welvaart van Pirnas, toen de stad tot de rijkste steden van de Meissen regio in de late middeleeuwen behoorde. Het heilige gebouw van zandsteen is een van de grootste en belangrijkste Saksische kerken van laat-gotisch. Veel bezoekers zijn onder de indruk van het 50 meter lange, 25 meter brede en 18 meter hoge kerkschip.

Na dit concert is er nog even vrije tijd alvorens we aan boord stappen voor een ontspannende boottocht, de zogenaamde “Grillfahrt”. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er aan boord een grillbuffet aangeboden; steaks, worstjes, aardappelsalade, kleurrijke salade, fruitplatters, kaasplatters, zure groenten, broodjes, diverse sauzen en desserts.

Na deze tocht rijden we terug naar het hotel waar we zullen genieten van onze nachtrust.

 

Dag 4: vrijdag 25 mei 2018

Vandaag staat in de ochtend een concert in de Kreuzkirche op de planning. Deze kerk heeft nog mooie authentieke elementen. Het is duidelijk zichtbaar dat de kerk na de oorlog weer opnieuw is opgebouwd. De nieuwe elementen zijn sober gehouden waardoor het authentieke meer opvalt.

’s Middags kunt u optioneel een excursie aan de SemperOper bijboeken. De Semper Opera behoort tot het meest bekende opera gebouw in Duitsland. Gebouwd 1838-1841 door Gottfried Semper en het was gesloten in augustus 1944. Zes maanden later werd het gebouw zoals vele in Dresden vernietigd door de luchtaanval van de geallieerden. Op 13 februari 1985, precies 40 jaar na de verwoesting, vond de officiële heropening plaats.

Tijdens een rondleiding kunt u de kleurrijke geschiedenis, een unieke architectuur en de akoestiek van deze opera uit de eerste hand ervaren.

’s Avonds na het diner gezellig samenzijn in het hotel

 

Dag 5: zaterdag 26 mei 2018

Alweer de laatste dag van de reis. We checken uit en beginnen we vroeg aan de terugreis.

Maar ook vandaag staat er nog een mooi programma op de planning, namelijk een bezoek aan Eisenach! Eisenach staat bekend om de Wartburg. Op de Wartburg, sinds 1999 werelderfgoed van de UNESCO, heeft landgravin Elisabeth gewoond, die na haar dood heilig verklaard werd. Hier vertaalde Martin Luther het Nieuwe Testament in het Duits. Eisenach is echter ook de geboortestad van de wereldberoemde componist en virtuoos musicus Johann Sebastian Bach. We zullen de reis hier muzikaal afsluiten met een concert in de prachtige Georgenkirche met zijn mooie akoestiek.

Na dit bezoek rijden we verder naar het restaurant in Nederland waar nog samen genieten van een smakelijk diner. Verwachte aankomsttijd bij de opstapplaatsen circa 22.00 /22.30 uur.

 

Programma van dag tot dag en de concertlocaties kunnen aan veranderingen onderhevig zijn.

Accommodaties

Bergwirtschaf Wilder Mann Dresden ****

Het hotel ligt gunstig in het Noorden van de stad in de rustige wijk Trachau, op zo’n 10-15 minuten...

Bergwirtschaf Wilder Mann Dresden ****

Het hotel ligt gunstig in het Noorden van de stad in de rustige wijk Trachau, op zo’n 10-15 minuten rijden van het centrum. De hotelkamers zijn ruim van opzet en zijn van alle gemakken voorzien zoals een douche met wc, haardroger, kabel tv, telefoon en bureau. In het restaurant kunt u genieten van een heerlijke maaltijd, zowel Saksische specialiteiten als internationale gerechten worden geserveerd. Absoluut een zeer aangenaam verblijf tijdens uw reis naar Dresden. Lift is aanwezig.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Dresden - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • 4 hotel overnachtingen in één van de genoemde **** hotels
 • Verblijf in twee -of vier persoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • 4 maal ontbijt in het hotel
 • 3 maal een 3 gangen diner in het hotel
 • Boottocht inclusief “Grilbuffet”: steaks, worstjes, aardappelsalade, kleurrijke salade, fruitplatters, kaasplatters, zure groenten, broodjes, diverse sauzen en desserts
 • 3 gangen afscheidsdiner tijdens de terugreis
 • Stoomtrein Radebeul – Moritzburg
 • Entree Slot Moritzburg
 • Concerten zoals beschreven in het programma
 • Reisleiding gedurende de reis (Frea Hospers)
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag: € 120,00 p.p.
 • Rondleiding Semper Oper € 12,50 p.p.
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. negen personen per factuur)
 • Administratiekosten € 17,00 per factuur

Overige informatie

 

Reissom

De reissom voor deze prachtige reis bedraagt € 420,- per persoon excl. bijkomende kosten (zie Niet inbegrepen)

 

Hotels

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen we verblijven in één van beschreven hotels.

 

(Voor)inschrijven vóór 1 november a.s.

Om te bepalen of er voldoende animo voor deze koorreis is, sluit de 1e inschrijfdatum op 1 november 2017. Daarna wordt bepaald in welk hotel we zullen overnachten.

Inschrijven kan via bovenstaande knop Voorinschrijving

Na ontvangst van de voorinschrijving ontvangt u een bevestiging van de inschrijving, maar nog geen factuur.

 

UPDATE 6 november 2017

Op basis van het aantal inschrijvingen is gekozen voor hotel Bergwirtschaft Wilder Mann****.

In de week van 6 november worden alle voorinschrijvingen definitief gemaakt en ontvangt u de boekingsbevestiging en de factuur. 

 

Vragen?

Indien u vragen heeft over de reis kunt u altijd contact opnemen met de reiscommissie of ons kantoor via info@mctreizen.nl of 088 3100 590

Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief