Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Tricolore Koorreis

4 dagen

Koorreis | Busreis

We brengen een bezoek aan het jonge en dynamische Straatsburg: de hoofdstad van Europa en van de Elzas! Deze stad zal u verrassen door het bruisende karakter en het culturele aanbod. In het centrum van de stad, omringd door de armen van de Ill, vindt u de meeste locaties en monumenten waaraan Straatsburg zijn bekendheid te danken heeft, zoals de kathedraal, het Maison Kammerzell, Petite France en de Ponts Couverts. Maar er staat meer op het programma! Zo bezoeken we de prachtige Elzas streek, een bijzondere streek met een zeer eigen cultuur en een lekkere keuken. Daarnaast staat de  streek bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas. Natuurlijk zijn er volop muzikale momenten waardoor deze reis nog mooier wordt. 

Wij gaan er vanuit dat iedere deelnemer aan deze reis goed ter been is.

Programma

Dag 1: Dinsdag - Nederland– Ahrweiler - Hotel 

Vertrek in de ochtend vanuit Nederland richting de Elzas. Na zo’n 3,5 /4 uur maken we een stop in Ahrweiler. In dit zeer gezellige dorpje willen we een zangmoment organiseren in de St. Laurentiuskirche. Een prachtige ervaring voor het koor. Na dit zangmoment is er vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. Na de lunch stappen we weer in de bus en vervolgen we onze reis naar ons hotel waar een heerlijk diner ons staat te wachten.

 

Dag 2: Woensdag - Straatsburg

Na een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we vanuit het hotel naar Straatsburg. We gaan naar het centrum waar we de dag beginnen met een mooi concert in de Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg.

Aansluitend is er vrije tijd zodat ieder op eigen gelegenheid de stad kan ontdekken of een heerlijk kopje koffie kan drinken. Ook is het mogelijk om deze stad vanaf het water te ontdekken. U kunt zich facultatief aanmelden voor deze mooie rondvaart. In de middag willen we Kamp Natzweiler – Struthof bezoeken. Dit  was een concentratiekamp van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ligt ongeveer vijftig kilometer buiten Straatsburg bij de plaats Natzwiller, op 800 meter hoogte. De locatie was gekozen wegens het ter plaatse voorkomen van graniet dat nodig was voor de bouw van de nieuwe hoofdstad Germania. Vol indrukken rijden we terug naar ons hotel waar we kunnen genieten van een heerlijk diner. Na het diner staat ons nog een leuke muzikale avond te wachten.

  

Dag 3: Donderdag - Dagtocht door de Elzas streek 

We beginnen de dag met een bezoek aan de prachtige stad Colmar, de wijnhoofdstad gelegen in het hart van de Elzas. Ruim 80.000 inwoners telt Colmar, maar het historische centrum voelt kleinschalig, intiem en zelfs bijna dorps aan. Dat komt omdat de oude stad geheel in de middeleeuwse luister is hersteld, met kronkelige straatjes en schilderachtige pleintjes. Een bezoekje aan de prachtige overdekte markthallen is ook zeker de moeite waard. Na de middag nemen we afscheid van deze stad en worden we naar een prachtige wijnboerderij gebracht waar we veel zullen horen en zien, maar natuurlijk ook zullen proeven! Uiteraard is het mogelijk om zelf ook een flesje wijn te kopen zodat u er thuis nog van kunt nagenieten. Voordat we gaan dineren willen we nog een mooi (zang)moment beleven in de naast het hotel gelegen kerk. Het diner sluiten we af met een heerlijke Kirschentorte.

 

Dag 4 : vrijdag - Hotel – Echternach -  Nederland

Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis. Dit maal rijden we via Echternach waar we rond de middag aankomen. In de basiliek van Echternach willen we ons laatste optreden geven. Aansluitend kan iedereen even een rondje door het stadje lopen en lunchen. Na de lunch verlaten we Echternach en rijden we richting Nederland waar we genieten van een smakelijk afscheidsdiner. 

Accommodaties

Hotel Bären – Oberharmersbach

De familie Kuber hebben met hun Bären concept echt een naam gemaakt als hotel voor familie- en...

Hotel Bären – Oberharmersbach

De familie Kuber hebben met hun Bären concept echt een naam gemaakt als hotel voor familie- en groepsvakanties. Het hotel beschikt over  diverse zalen, een Biergarten, terras, restaurants, wijnkelder en tegenover het Bären hotel bevindt zich de gezellige Bären Stube. De comfortabele tweepersoonskamers beschikken ten minste over een TV, kluisje, föhn, douche en toilet. Het hotel organiseert diverse activiteiten zoals een workshop Schwarzwalder Kirschtaart en een fokloristische avond.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-5-2021
 
Te boeken
379,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

INBEGREPEN

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten.
 • 3 Overnachtingen in het genoemde *** hotel met verblijf in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van half pension  
 • 3 gangen afscheidsdiner tijdens de terugreis
 • Bezoek en Engelstalige/ Duitstalige rondleiding Kamp Natzweiler Struthof
 • Bezoek wijnboerderij incl. wijnproeverijen zoutjes
 • Folkloristische avond op dag 2
 • Kirschentorte seminar op dag 3
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Deskundige reisbegeleiding MCT

NIET INBEGREPEN

 • 1-persoonskamertoeslag Hotel Baeren 65,- p.p. 
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Evt. verzekeringen
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten 12,50 per factuur
 • Optionele boottocht door Straatsburg 14,50 per persoon

OVERIGE INFORMATIE:

Het minimum aantal deelnemers is 100 

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

 

 

Busopstapplaatsen

 • Ederveen
 • Lunteren
 • Nijkerk
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief