Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Muziekreis door ’t Vlaamse land met het Vredeborch Trio

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Laat u meenemen op een muzikale ontdekkingsreis door Vlaanderen!

 

Onder leiding van het gepassioneerde en bevlogen Vredeborch Trio, gespecialiseerd in barokmuziek, zult u kennismaken met muziek die u waarschijnlijk nooit eerder heeft gehoord. Samen met hen ontdekt u welke muziek er tussen 1600 en 1800 geklonken heeft in ’t Vlaamse Land!

 

Op nog geen 150 km van Utrecht ligt het Vlaamse land, met de cultuursteden Antwerpen, Brugge en Brussel. Dit zijn één voor één parels en u zult het met eigen ogen zien, en ook van onze gidsen te horen krijgen, hier ligt de bakermat van de Nederlandse cultuur. Tijdens deze reis trakteert het Vredeborch Trio u op enkele bijzondere concerten met componisten uit de Nederlanden, en hier hoort België zeker ook bij!

 

Vredeborch Trio

Sprankelend en gepassioneerd: dat is het spel van het Vredeborch Trio, specialisten in muziek uit de 17e en 18e eeuw. Het Vredeborch Trio bestaat uit de bevlogen en ervaren vakmusici Pauline Schenkelaars (blokfluit), Jaël Vuijk (barokviool) en Dick Duijst (orgel en clavecimbel).

Klik hier voor meer informatie en klinkende muziek!

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 1 september 2017: Antwerpen

Wie waren de belangrijkste componisten van 'eigen' bodem eigenlijk?

De eerste dag in Antwerpen maakt u kennis met deze componisten uit de Nederlanden. Velen van hen speelden destijds zelf in deze prachtige stad. ’s Ochtends rijden we in zo’n 2 uur tijd naar Antwerpen. Antwerpen, één  van de grootste havensteden van Europa is zonder meer een bezoek waard. Na aankomst is er even vrije tijd en gelegenheid om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken en te genieten van een smakelijke lunch.

’s Middags  brengen we  een bezoek aan het vleeshuis museum. Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In het museum ontdekken we aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad. De collectie bestaat uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven.  Kortom een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme. We hebben een aanvraag geplaatst om het museumbezoek af te sluiten met een mooi intiem concert van het Vredeborch Trio. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Brugge waar we zullen dineren.

 

Dag 2, zaterdag 2 september 2017: Brugge

Na het ontbijt vertrekken we naar het centrum van Brugge, een  prachtige middeleeuwse stad waarvan het stadcentrum zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met zijn schitterende grachten, historische herenhuizen en autovrije centrum is Brugge een stad die we niet mogen missen. We ontdekken we Brugge te voet onder leiding van een gids. Een uitstekende manier om de stad in al zijn facetten te leren kennen. We laten ons mee leiden langs onbekende plekjes en luisteren naar sappige anekdotes. 

Na deze boeiende excursie is er gelegenheid om te lunchen. ’s Middags staat er een rondleiding ‘Achter de Schermen van het Concertgebouw” op het programma. Een gids neemt ons mee door het gebouw in een verhaal over de geschiedenis, de architectuur en de werking van het Concertgebouw. Alles aangevuld met verrassende anekdotes. Een interessante trip die frontstage start, met het Atrium, de Kamermuziekzaal en de Concertzaal als blokvangers. Backstage waant u zich even een topartiest. Na de rondleiding gaan we terug naar het hotel voor het diner en maken we ons klaar voor het avondconcert. ’s Avonds staat  ook in Brugge  een prachtig concert op het programma; wat is eigenlijk het verschil tussen de barokmuziek uit 'de Nederlanden' en die uit andere toonaangevende landen als Duitsland en Frankrijk?

 

Dag 3, zondag 3 september 2017: Brussel

Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Brussel. In Brussel was in de 17e eeuw een belangrijk hof gevestigd, waar opvallend veel Italiaanse muzikanten in dienst waren. Wie waren zij? Hoe klonk hun muziek? En wat maakt hun muziek nou zo Italiaans?

Brussel is maar liefst vier maal hoofdstad. Hoofdstad van Brabant, van Vlaanderen, België en Europa. Met recht een grote kosmopolitische stad. Weliswaar is Frans hier de voertaal, doch officieel is deze stad volledig tweetalig. De roots van Brussel zijn onmiskenbaar Nederlands, maar vandaag de dag doet Brussel wel sterk denken aan Parijs. Na de lunch sluiten we de reis af met een prachtig matinee concert in bijvoorbeeld in de Coudenberg, een voormalig  paleis van keizer Karel. Na het concert beginnen we aan de terugrit naar Nederland.

Na dit weekend is uw kennis van de barokmuziek flink verrijkt en heeft u genoten van de prachtige uitvoeringen van uw 'eigen' baroktrio!

Accommodaties

Hotel Floris Karos***

Verblijf in het hart van de stad. Dit 3-sterrenhotel heeft een Normandische voorgevel en een...

Hotel Floris Karos***

Verblijf in het hart van de stad. Dit 3-sterrenhotel heeft een Normandische voorgevel en een koloniaal interieur en ligt op 10 minuten lopen van de Grote Markt met het Belfort van Brugge, op 450 meter van het Concertgebouw en op 2 minuten lopen van 't Zand, waar u een breed scala aan restaurants en bars kunt vinden. Floris Hotel beschikt over een binnenzwembad, een fitnessruimte en gratis WiFi in het hele hotel. De kamers van het Floris Hotel Brugge zijn voorzien van een led-tv, gratis WiFi en een bureau. Ze hebben een moderne inrichting, een eigen badkamer met een bad/douchecombinatie en hardhouten vloeren. U begint de dag elke ochtend met een continentaal ontbijt met zoete deegwaren, spek en warme eiergerechten in de ontbijtzaal. U kunt ontspannen in de bar van het hotel, waar een selectie dranken en lokale Belgische bieren worden geserveerd. In de winter kunt u genieten van de open haard. U kunt een duik nemen in het verwarmde binnenzwembad of gratis gaan trainen in de fitnessruimte.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie België - 3 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Comfort Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten (gewone touringcar en/of dubbeldekker afhankelijk van het aantal deelnemers; alle bussen zonder aanhanger)
 • Twee overnachtingen in bovengenoemde hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet op basis van logies met ontbijt
 • 2 diners in een restaurant in Brugge
 • Entree Vleeshuismuseum Antwerpen
 • Stadswandeling door Brugge o.l.v. deskundige gidsen
 • Rondleiding door het Concertgebouw in Brugge
 • 3 concerten van het Vredeborch Trio
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Draaiboek

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 85,-
 • Eventuele overige entrees/toegangsgelden
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)
 • Administratiekosten van 25,- per boeking
Blijf op de hoogte van MCT Reizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief